Ny forskning: Lave mænd bliver oftere skaldede

Modelfoto: Shutterstock

Hvis du er lavere end gennemsnittet, er der større sandsynlighed for, at du mister dit hår tidligt.

Vin Diesel, Bruce Willis, The Rock, Thomas Blachman. Der er mange skaldede mænd, som nok vil få de fleste kvinder til at vende sig om på gaden. 

Alligevel er der mange mænd, som frygter skaldetheden. I hvert fald, hvis den kommer i en forholdsvis tidlig alder. Hvilket den sandsynligvis gør, hvis du er lavere end gennemsnittet.

Læs også

7-årig pige græd da hun skulle klippes skaldet: Så gjorde frisøren noget fantastisk

Det ser i hvert fald sådan ud, hvis man skal tro en ny tysk undersøgelse. Her har forskere fra University of Bonn kigget nærmere på generne hos 11.000 skaldede mænd og 12.000 mænd uden hårtab.

Forskerne identificerede fire lokationer i mænds gener, der var relateret til både tab af hår og det at være lav.

- Gener, som forøger risikoen for at blive skaldet, kan også lede til tidligere pubertet og lavere statur, sandsynligvis fordi alle disse faktorer er påvirket af hormoner. Hormonerne kan handle meget langsomt i løbet af årene, så det først kommer til udtryk 20 år efter puberteten, siger Stefanie Heilmann-Heimbach, som stod i spidsen for undersøgelsen.

Læs også

Fem grunde til skaldede mænd er mere sexede end mænd med hår

Den tidlige tilstedeværelse af testetoron og dermed tidlige pubertet, kan forårsage, at enderne af mandens knogler lukker, hvilket får ham til at stoppe med at vokse. 

Stefanie Heilmann-Heimbach understreger dog, at det ikke er sikkert, man bliver skaldet, fordi man er lav. Ligesom du ikke nødvendigvis kan føle dig sikker, bare fordi du er en høj mand.

Hvis du for eksempel er lav og alle mændene i din familie stadig har hår, vil du sandsynligvis også beholde dit.

Du kan læse mere om undersøgelsen lige her.

 

Dagens Gossip