Ny forskning: Tre kopper kaffe om dagen forlænger dit liv

Foto: Shutterstock (model)

Et britisk studie tyder på, at kaffen har en positiv effekt på dit helbred, som får dig til at leve længere.

Hvis du drikker tre kopper kaffe hver dag, så lever du sandsynligvis længere, end du ellers ville gøre.

Det er der i hvert fald noget, som tyder på, hvis man skal tro en ny britisk undersøgelse, som Imperial College London og UN International Agency for Research on Cancer står bag.

Det skriver britiske Metro.

Læs også

Drikker du din kaffe sort? Så er du muligvis psykopat

Forskerne bag undersøgelsen fulgte 520.000 mennesker over 35 år i 10 forskellige europæiske lande i løbet af en periode, der strakte sig over omkring 16 år. 

Resultatet viste en tendens til, at de mandlige deltagere, som drak tre kopper kaffe om dagen, havde 18 procent mindre risiko for at dø i løbet af de 16 år end de mandlige deltagere, der slet ikke drak kaffe.

Den populære koffeinholdige drik havde også en effekt på kvinder, men den var dog ikke nær så fremtrædende hos disse, som hos undersøgelsens mandlige deltagere.

Læs også

Johanna bestilte kaffe på Starbucks - men hun blev knust, da hun så beskeden på koppen

De kvindelige deltagere, som drak tre kopper kaffe om dagen, havde nemlig 8 procent mindre risiko for at dø i løbet af perioden end de kvinder, som ikke drak kaffe.

- Vi fandt frem til, at et højere indtag af kaffe var forbundet med en lavere risiko for at dø af en hvilken som helst årsag og særligt af kredsløbssygdomme og fordøjelsessygdomme, siger Mark Gunter, som stod i spidsen for det britiske studie.

- Vi er ikke der, hvor vi vil anbefale folk at drikke mere eller mindre kaffe. Men når det er sagt, så tyder vores resultater på, at moderat kaffedrikning - op til omkring tre kopper om dagen - ikke er skadeligt og at det kan have en gavnlig effekt på dit helbred, hvis du inkorporerer kaffe i din kost, siger Mark Gunter til Metro.

Læs også

Ny forskning: Har du mælk i kaffen, så er du flinkere og mere godhjertet

Forskerne mener, at kaffens helbredsmæssige fordele skyldes naturlige antioxidanter i kaffen, ikke selve koffeinen, da der også så ud til at være en effekt, når deltagerene drak koffeinfri kaffe.

Undersøgelsens resultater bør dog tages med et gran salt, da der ikke er taget højde for om de kaffedrikkende deltagere gjorde andet, der havde en positiv effekt på deres helbred, som at dyrke mere motion eller spise sundere.

Du kan læse mere om studiet lige her.

 

Dagens Gossip