Ny forskning: Vandflasker af plastik forårsager kræft

Foto: POLFOTO

Plastflaskerne indeholder hormonforstyrrende stoffer, der kan føre til kræft, diabetes, cancer og autisme, viser ny rapport

Det er praktisk med en plastikflaske fyldt med koldt vand, når man er på farten. Men inden du sætter læberne mod en læskende plastikflaske burde du måske genoverveje det.

Plastflaskerne indeholder nemlig en gruppe hormonforstyrrende stoffer kaldet endokrin-forstyrrende kemikalier eller EDCs, som forskere mistænker kan forstyrre kroppens hormoner.

Det er en forskningsgruppe fra NYU, der har undersøgt kemikaliernes betydning for kroppens hormoner, og set sammenhængene mellem kemikalierne og en række alvorlige sygdomme, skriver Daily Mail.

Læs også

Gennembrud i kræftforskning: Forskere tættere på en kræft-vaccine

Farlige kemikalier findes i alle slags produkter

Kemikalierne findes ikke kun i plastflasker, men også i legetøj, kosmetik og emballage til fødevarer.

En af forskerne bag undersøgelsen vurderer at brugen af kemikalierne kan lede til flere følgevirkninger, og at sundhedsmyndighederne bør advare eller helt forbyde brugen af kemikalierne.

- Denne forskning kan udvikle sig til en meget større sundhedsmæssig og økonomisk hovedpine, hvis ikke det medfører politisk handling, siger lektor ved NYU Leonardo Trasande. 

Læs også

Fem tegn på kræft, vi ofte ignorerer

 

.

Dagens Gossip