Nye studier: Folk der drikker Gin & Tonic har større hjerner

Foto: Shutterstock.com

Hvis du generelt set godt kan lide bitre ting, så er der noget der tyder på, at du har en større hjerne end dem, der ikke kan. Det viser ny forskning fra University of Queensland.

Hvis du er blandt dem, der nyder en god gin og tonic, så er der tegn på, at du har en større hjerne. En undersøgelse foretaget af University of Queensland viser nemlig, at der er en sammenkobling mellem folk der nyder smagen af bitterhed samt størrelsen på deres hjerne.

Du skal dog ikke begynde at komme for godt i gang med at prale over din store hjerne, for undersøgelsen fortæller altså ikke noget om, at folk der blandt andet drikker gin og tonic, også skulle være klogere end andre.

Studiet fortæller altså ikke noget om intelligens, men til gengæld fortæller den, at størrelsen på din hjerne kan betyde noget for din smagssans. Det skriver Videnskab.dk

”Uanset om du kan lide tonicvand eller ej, så vil mennesker med større hjerner typisk synes, at det er mindre bittert end andre,” fortæller Daniel Hwang fra University of Queensland, der står bag undersøgelsen.

Studiet skal være med til at behandle spiseforstyrrelser

Du tænker måske, hvorfor det overhovedet er nødvendigt med sådan et studie, hvor man kan se, at folk der bedre kan tolerere bitre smage, også har større hjerner. Det er dog nødvendigt fordi, at det potentielt kan blive brugt til at behandle spiseforstyrrelser.

Daniel Hwang håber på, at på sigt kan lære at stimulere de områder i hjernen med en transkraniel magnetisk stimulation, hvor en maskine skaber magnetiske felter, som kan sætte neuroner i hjernen ud af spil midlertidigt.

Der var mere end 1.600 personer fra henholdsvis Australien og USA, der deltog i undersøgelsen fra universitetet, og de fik mål størrelsen på deres hjerner via en MRI-skanner, mens de også blev bedt om at rangere deres smagsoplevelser med en række søde og bitre produkter.

Undersøgelsen handlede ikke specifikt om gin og tonic, men tonic blev blandt andet benyttet grundet stoffet kinin, som skaber den meget bitre smag, der er i en tonic. Undersøgelsen gik dog på bitterhed generelt, og derfor vil folk der bedre kan lide grapefrugt end andre, typisk også have en lidt større hjerne.

Læs også

Bare rolig: Dine børn bliver ikke voldelig af computerspil

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip