Nyt studie: Gin-drikkere er mere sexede

Foto: Shutterstock (genrefoto)

En ny britisk undersøgelse viser en tendens til, at gin-drikkere føler sig mere sexede end de, der drikker andre former for alkohol.

Folk har en tendens til at betragte gin-drikkere som mere sexede end de, der foretrækker andre former for spiritus.

Det ser i hvert fald sådan ud, hvis man skal tro et nyt studie fra Public Health Wales og King’s College London.

Det skriver britiske Independent.

Læs også

Kæmpe studie slår fast: 3-4 kopper kaffe om dagen er sundt

Studiet viste da også en tendens til, at de deltagere, som drak spiritus, selv følte sig mere sexede end de, der eksempelvis drak kaffe, øl eller vin. Fire ud af 10 bemærkede, at sprutten havde denne effekt på dem.

Det samme gjorde sig gældende for en fjerdedel af vin-drikkerne og 19 procent af øl-drikkerne.
 
En omfattende digital undersøgelse lægger til grund for studiet. Her svarede næsten 30.000 deltagere fra 21 forskellige lande anonymt på spørgsmål om brug af narkotika og alkohol.

Læs også

Nyt studie slår fast: Derfor er kvinder bedre bilister end mænd

Derudover viste studiet en tendens til, at det at drikke vodka, gin og rom lod til at være mere forbundet med aggression end andre alkoholiske drikkevarer. 30 procent af de deltagere, der drak spiritus, svarede, at de følte sig mere aggressive efterfølgende.

Til sammenligning var det kun omkring 2,5 procent af de, der drak rød- eller hvidvin og 7 procent af de, der drak køl, der svarede, at det fik dem til at føle sig mere aggressive. 

Det var også blandt deltagerne, som drak spiritus, at der var mest tendens til, at alkoholen bragte tårerne frem. De deltagere, der blev mest søvnige af alkoholen, var dog rødvins-drikkerne.

Læs også

Brun uden sol: Nye selvbruner piller skal mindske risikoen for hudkræft

Rødvin og øl viste generelt en tendens til at få deltagerne til at føle sig mest afslappede.

I den anden ende af skalaen var det de deltagere, som drak spiritus, der oplevede at de følte sig mere energiske efterfølgende. 59 procent af dem svarede desuden, at de følte sig mere selvsikre, mens det samme kun gjorde sig gældende for 45 procent af øl-drikkerne og en fjerdedel af vin-drikkerne.

- At forstå følelser associeret med alkoholindtagelse er afgørende for at imødekomme alkoholmisbrug, fordi det giver indblik i, hvilke følelser, der har indflydelse på valget af drikkevarer mellem forskellige grupper af befolkningen, lyder det fra forskerne bag studiet.

- I århundreder er historien om rom, gin, vodka og andet spiritus blevet kædet sammen med vold. Denne globale undersøgelse antyder, at selv i dag er det mere sandsynligt, at indtaget af spiritus leder til følelser af aggression end andre drikkevarer, siger Mark Bellis, som er en af forskerne bag studiet.

Studiet er blevet publiceret i tidsskriftet BMJ Open. Du kan læse mere om det lige her.

Johns elskede kone død af kræft: En uge senere opdagede han et billede, han aldrig skulle have set

 

 

Dagens Gossip