Overraskende corona-melding til folk med briller

Foto: Shutterstock.com

Går du med briller til dagligt? Så er der måske ganske godt nyt til dig.

Et studie viser nemlig, at der kan være mindre sandsynlighed for at blive smittet med covid-19, hvis man bærer briller til hverdag.

Læs også

Tiger Woods i voldsomt uheld: To ting reddede hans liv

Studiet er foretaget af indiske forskere, og der resultat er blevet offentliggjort i det medicinske tidsskrift, MedRvix.

I skrivende stund er dataen stadig forholdsvis lille, da undersøgelsen blot har budt på 304 personer, men en af forskerne bag studiet, mener dog, at der kan være noget om sagen.

Forskeren Amit Kumar Saxena fortæller til det britiske medie The Mirror, at brillerne faktisk kan fungerer som et værn mod coronavirussen.

Når man har briller på, er der nemlig mindre sandsynlighed for, at man klør sig selv i øjnene, og her vil der være en risiko for at blive smittet.

“Brillerne kan få en signifikant rolle statistisk set i forhold til beskyttelse, hvis de bliver brugt i lange perioder i løbet af dagen. Når man rører og gnider sig i øjnene, er der omvendt en naturlig vej for smitten,” lyder det fra forskeren.

De nuværende data som forskerne på studiet har, viser, at der er to til tre gange mindre sandsynlighed for at blive smittet med covid-19, hvis man går med briller.

Det er dog vigtigt at understrege, at så længe dataen fortsat er så smal, kan det endnu ikke garanteres, at det hænger sådan sammen.

Ifølge studiet rører personer sig omkring tre gange i timen i øjnene, men dette bliver som oftest reduceret, hvis man bærer briller.

Læs også

Penge tilbage i skat? Se resultat af din årsopgørelse i dag

 

 

Dagens Gossip