Pak flyverdragt og kælk sammen: Lange udsigter til sne

Nils Würtzenfeld

390 uger siden

|

18/01/2017
Videnskab
Foto: Polfoto/BERTELSEN LARS
Foto: Polfoto/BERTELSEN LARS
Hvis man går og venter på vinter og sne, så kan man blive ved et godt stykke tid endnu, lyder det fra DMI.

Dagens topnyheder

Mange danskere havde sikkert krydset fingre for hvid jul og kæleture med ungerne, men i stedet måtte hele landet nøjes med plusgrader og mildt julevejr.

Efterfølgende har Urt og mindre efterstorme blæst os godt igennem i januar, men fortsat har vi måtte spejde langt efter sne og kulde.

Og går man og håber på, at en hyggelige, hvid, vinterdyne snart lægger sig over landet, kan man godt skrue ned for forventningerne – i hvert fald et godt stykke tid endnu, for hos DMI er det intet i krystalkuglen, der tyder på foreløbig vinter i klassisk forstand.

- Der kommer i hvert fald ikke sne denne uge. Det er gråt derude, men vi har plusgrader, da vi ligger i udkanten af et højtryk. Det gør også, at vi heller ikke skal forvente regn foreløbigt, lyder det fra DMIs vagchef til Dagens.dk.

Hos det meteorologiske institut fastslår man, at der ikke er noget vintervejr på vej – i hvert fald ikke ifølge de sikre prognoser.

- Jeg tør kun spå om de næste 10 dages tid, og her lader det til, at det milde vejr fortsætter. Kigger vi noget længere ude i fremtiden, kan der måske godt være noget mere kulde på vej, men nu og her er der intet, der tyder på sne, lyder varslerne fra DMI.

Dermed kan landets mange bilister foreløbigt ånde lettet op, mens børn og barnlige sjæle må pakke kælen væk igen og væbne sig med tålmodighed.