Så hurtigt kan alle jordens edderkopper æde hele den danske befolkning

foto: arkivfoto

Skulle edderkopperne finde på at kaste sig over os, ville der ikke gå lang tid, før at den danske befolkning var blevet fortæret.

Utallige gyserfilm har i tidernes løb leget med tanken. 

Hvad ville der ske, hvis edderkopperne pludselig kastede sig over mennesker i stedet for de dovne fluer, der uforsigtigt havner i de ottebenedes net? 

Det tegner ikke godt for os danskere, der vil blive indtaget af de ottebenede spindlere, der ville kunne spise samtlige børn, voksne og ældre i landet indenfor 12 timer, skriver TV2 Livsstil. 

Læs også

Hårrejsende øjeblik: Edderkop fanger mus og slæber den væk med sine tænder

På hele kloden lever der cirka 29 millioner tons edderkopper af enhver slags, og hvert år spiser de mellem 400 og 800 millioner tons føde. 

- Det er et astronomisk tal, som er svært at forholde sig til. Det svarer til, at de kunne spise den danske befolkning på mellem seks og 12 timer, fortæller Jes Aagaard, naturvejleder i Naturstyrelsen.

Edderkopperne laver alle steder på kloden, da edderkopperne kan sprede deres net som en faldskærm, og svinger sig som en anden Spider-Man.

Hvis det ikke var nok til at få den værste frygt frem i de fleste med araknofobi, så oplyser Jes Aagaard, at der er 130 edderkopper per kvadratmeter, så når du holder picnic, sidder du sammen med cirka 500 edderkopper - hver gang. 

Læs også

Familien Nielsen købte bananer i Netto: Fik verdens farligste edderkop med hjem

De små spindlere kan dog ikke tåle frost, og derfor må man holde sin næste picnic på Grønland eller i polarområdet, hvis din frokost under i åben himmel skal være fri for edderkopper.

Der er dog en fordel ved at have edderkopspind hængende, da edderkopperne er insekternes skræk og holder bestanden af fluer, myg og larver i skak. 

Man kan sagtens finde edderkopper i sin baghave, men hvis man finder en mystisk tennisbold i sin have, så skal man ikke samle den op, advarer dansk politi

 

Dagens Gossip