Sådan finder du ud af, om du er venner med en psykopat på Facebook

Lær at spotte en psykopat på Facebook.

Psykopater er fascinerende og skræmmende på samme tid. De kan drive folk til vanvid med deres charmerende og manipulerende adfærd. Er du venner med sådan en type på Facebook?

Det siges, at omkring 1 procent af befolkningen er psykoptater, og dermed er der en god chance for, at mange har mindst én ven på Facebook med den uhyggelige personlighedsforstyrrelse. 

Men hvordan spotter man, om man er venner med en psykopat på sociale medier? Det er jo sådan set meget rart at vide, at man har en charmerede, impulsiv og manipulerende type i sin omgangskreds. 

Ifølge et studie med 6.724 deltagere, som er publiceret i tidsskriftet Computers in Human Behavior, findes der en række faresignaler, som kan indikere, at man har accepteret en venneanmodning fra en vaskeægte pyskopat. 

Det skriver Business Insider

Læs også

20 små tegn: Er der en psykopat i din omgangskreds?

For det første finder personer med personlighedsforstyrrelser, herunder psykopati, sociopati og narcissisme, oftere glæde ved at 'trolle' på sociale medier. Det vil sige, at de udelukkende deltager i debatter for at provokere og hidse folk op. 

Et af de tydelige tegn på, at din ven på Facebook er psykopat, er, at vedkommende deler indhold, som virker provokerende eller på anden måde er 'giftigt'. 

Psykopater bliver ikke ligesom andre ophidset af drama og kaos, skriver Business Insider. I stedet nyder de ligefrem, at de kan vække frustration, stress og ubehag hos andre mennesker - for eksempel ved at dele groft og grænseoverskridende indhold på sociale medier.

Kender du en psykopat? Foto: Shutterstock

Et mere subtilt tegn på, at din ven er psykopat, er, at vedkommende ofte skriver selvoptagede statusopdateringer, der handler om deres egne behov og ønsker. 

Derudover skriver de oftere opdateringer om emner, der er relateret til autoriteter og politik. 

- En tolkning er, er psykopatiske mennesker er mere tiltrukket af disse emner, fordi de handler om magt, autoritet og konflikt, som de især finder interessant. Desuden er disse emner på sociale medier ofte fyldt med konflikt, hvilket kan være platform for aggressiv adfærd på nettet, som psykopater er tilbøjelige til at engagere sig i, forklarer én af forskerne bag studiet til Business Insider. 

Læs også

5 advarselstegn på at du dater en psykopat

Hvis du har en ven, som altid deler yderst provokerende opslag, selvom de ofte får kritik for det, så kan det være, at de simpelthen får nydelse ud af at ophidse folk. De elsker kaos og at påføre andre smerte og ubehag. Psykopater mener ikke nødvendigvis alt det, de skriver, men den kaos, som indholdet skaber, er de afhængige af. 

Et andet tegn er, at psykopater oftere skriver korte statusopdateringer med korte sætninger. 

Derudover er psykopater oftere selvpromoverende, aggressive og uærlige på Facebook. Og så er der selvfølgelig det ypperste nøgleord, når det gælder psykopater, som er værd at holde øje med: Manipulation.

Psykopater er simpelthen verdensmestre i at manipulere - og det er det, der gør dem farlige.

Pas på: Psykopater bruger disse 5 sætninger til at manipulere dig

Læs eventuelt også guiden til gode og knapt så gode scorereplikker.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip