Søvnfysiolog: Sådan undgår du søvnløse nætter i varmen

Foto: Shutterstock.com

Sommervejret synes endelig at have fået ordentlig fat i Danmark, der i øjeblikket oplever både varme dage og nætter.

Det kan godt kræve en anelse tilvendingen, at gå fra de middelvarme forårsdage, gerne fyldt med regn, til de varme dage og nætter, der nu har overtaget det danske vejr - ingen klager herfra, men specielt de varme nætter, kan i starten være en udfordring. 

Læs også

Tilbagekalder varer solgt i Kvickly, Irma og Dagli’Brugsen

Det kan som bekendt nemlig være svært at falde i søvn, hvis soveværelset og kropstemperaturen koger, men ifølge en ekspert, er den rigtige løsning ikke at smide alt tøjet, i forsøget på at sove i varmen.

Ifølge ekspert, og ledende søvnfysiolog ved Cromwell Hospital, Julius Patrick, er det ligefrem en dårlig ide, at sove nøgen, hvilket kan gøre det betydeligt sværre at få sig en god nats søvn i varmen.

I et interview med Cosmo, har Patrick forklaret hvorfor, at modsat hvad man måske skulle tro, hjælper tøj faktisk med at holde dig nedkølet.

”Når du sover nøgen, samles sved faktisk på kroppen og forbliver der der. Uanset hvor varmt det er, når du er ved at falde i søvn, så husk, at din kropstemperatur vil falde i løbet af natten,” - fortæller han og tilføjer:

"Hvis du har let tøj at sove i, opsuger det al sved, og kan derfor hjælpe med at køle dig ned."

Det er nok ikke mange, der er videre utilfredse med de højere temperaturer, men en lang nat med uden søvn, fordi temperaturen er for høj, er altid frustrerende. Ifølge Daily Star, har det britiske sundhedsvæsen derfor offentliggjort en liste, med gode råd til hvordan man lettere falder i søvn på varme nætter.

Og mens nogle af sundhedsvæsenets råd, måske er rimelig åbenlyse, er der også indimellem rigtig gode bud på, hvad man kan gøre for at holde sig afkølet, i løbet af dagen og natten:

  • Hold dit hjem løligt

  • luk gardiner på værelser, der vender mod solen for at holde værelset køligere, og husk at det kan være køligere udendørs end indendørs

  • drik rigeligt med væsker og undgå store mængder alkohol

  • prøv at holde dig ude af solen mellem kl. 11 og 15

  • gå i skyggen, påfør solcreme regelmæssigt og bær en bred hat med hat, hvis du skal ud i varmen

  • undgå at træne de varmeste dele af dagen

  • Sørg for at tage vand med dig, hvis du rejser

Læs også

Ekspert i kropssprog: Sådan læser du en løgner

Meget af de vi foretager os i løbet af dagen, har nemlig også en indvirkning på, hvor høj vores kropstemperatur bliver i løbet af natten. De fleste har nok oplevet, at huden føles meget varm efter en hel dag i solen, og sundhedsvæsenet mener derfor, at man skal være opmærksom på dette. 

Der er selvfølgelig de klassiske metoder til at holde sig nedkølet, som et glas iskoldt vand fra køleskabet, en vintilator eller et koldt bad før sengetid, der alt sammen kan gøre underværker i kampen mod de varme, søvnløse nætter.

 

 

Dagens Gossip