Studie advarer: Dette er det værste antal børn at have

Over 7.000 mødre har peget på, hvilket antal børn der er det mest stressfyldt at være forældre til.

Om man har sat et enebarn i verden, er far til fire eller mor til fem, så vil rollen som forældre altid være stressfyldt uafhængigt antal.

Der findes dog imidlertid en bestemt størrelse på børneflokken, som giver anledning til flere frustrationer, flere grå og søvnløse nætter end andre. Det fremgår af en stor undersøgelse, som nyhedssitet Today søsatte tidligere på året.

Undersøgelsen er foretaget blandt over 7.000 britiske mødre, der er blevet bedt om at angive deres stressniveau i forhold til deres børn, og resultatet af undersøgelsen taler sit tydelige sprog.

Læs også

Derfor må du aldrig lægge toiletpapir på brættet, når du besøger et offentligt toilet

De mødre, der har sat tre børn i verden, er mest stressede.

Det er især bemærkelsesværdigt, at de deltagere, der har tre børn, ikke kun føler sig mere stressede i forhold til forældre med kun ét eller to børn, men også mere stressede end mødre med fire børn eller flere.

En konstatering som Janet Taylor, én af forskerne bag studiet, muligvis har svaret på.

Læs også

Jens Werner får overraskende dansejob: Skal lære superstjerne at danse brudevals

- Der er bare ikke længere plads til ‘det perfekte’ i ens hoved, når man når til fire børn eller flere, forklarer Janet Taylor og uddyber:

- Jo flere børn, man får, jo mere sikker bliver man på sine egenskaber som forældre. Man bliver nødt til at give slip og bare være taknemmelig, når de alle kommer i skole til tiden, lyder det.

I undersøgelsen viste det sig, at de adspurgte mødres gennemsnitlige stressniveau lå på bekymrende 8,5 ud af 10, men endnu mere bekymrende svarede hele 46 procent, at deres partner gjorde dem mere stressede, end deres børn.

Læs også

Forskere advarer efter vild afsløring: Denne vane er farligere end rygning

Hele 75 procent svarede også, at deres stress kom fra det press, som de pålagde sig selv for at fremstå perfekte og overskudsagtige overfor andre forældre.

Netop sidstnævnte fænomen får et anderkendende nik med på vejen af Jill Smokler, der er indehaver af den populære blog ‘Scary Mommy’.

Læs også

18-årig voldtaget af falsk taxachauffør: Nu beder politiet om hjælp

- Man høre altid om krig mellem mødre, men jeg føler virkelig, at vi dømmer os selv hårdere end nogen andre, forklarer hun og tilføjer, at også hun har tre børn, og at det i sandhed er stressende.

- At gå fra et til to (børn, red.) var en nem og glidende overgang. Men fra to til tre blev alting vendt på hovedet. Jeg følte ikke, at jeg havde styr på noget. Bare det at gå over gaden og ikke kunne holde alle deres hænder, fandt jeg utroligt stressfyldt, forklarer Jill Smokler.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip