Studie: Hundeejere lever længere

Foto: Shutterstock.com

Hvis du har svært ved at overtale de andre i husstanden til at anskaffe sig en hund, så er det bare med at vise den dette studie. Det viser nemlig, at hundeejere generelt lever længere.

Der findes sjældent noget så skønt som et kæledyr, og hvis man har en hund i hjemmet, så bør man sætte endnu mere pris på den, end man gør i forvejen.

Det viser sig nemlig, at menneskets bedste ven gør dig en stor tjeneste, hvis du gerne vil leve længere.

Dr. Caroline Kramer der er hovedforfatter på et studie med mere end 70 års global forskning, fortæller, at hunde faktisk hjælper mennesker med at holde sig i live i længere tid.

Læs også

Studie: Middagslur to gange om ugen 'mindsker risikoen for hjerteanfald'

“Vores analyser viste, at det at have en hund, faktisk er beskyttende mod at dø af enhver årsag,” fortæller hun ifølge det amerikanske medie CNN.

Undersøgelsen der hylder menneskets bedste ven, involverer intet mindre end fire millioner mennesker på tværs af USA, Canada, Skandinavien, New Zealand, Australien og Storbritannien.

Her viste det sig altså, at hundeejere har en mindre sandsynlighed for at dø tidligt, end de folk der ikke har en hund.

“Hundeejerskab var forbundet med en reduktion på 24 % i dødelighed af alle årsager,” fortæller hovedforfatteren på studiet.

Mens hundeejere kan glæde sig over, at de formentlig vil levere længere end de mennesker, der ikke har hund, så kan det også gavne folk, der allerede har været ramt af et hjerteanfald eller et slagtilfælde.

“For disse mennesker havde det en endnu større betydning at have hund. De havde en reducering på 31 % i forhold til at dø af en kardiovaskulærsygdom. 

Bor man alene med hund, er det endnu bedre

Studiet er et såkaldt observationsstudie, det betyder, at man ikke kan bevise, at det er hunden alene, der forlænger ens levetid. Det er formentlig de ting omkringliggende ting, der har den største betydning.

Eksempelvis vil hundeejere ofte bevæge sig mere end folk, der ikke har hund, da de både leger og går tur med deres hund. I undersøgelsen nævnes det også, at det ‘blot’ kan handle om, hvilke typer mennesker, der anskaffer sig hunde.

Et svensk studie med mere end 336.000 mennesker viste, at hundeejere der bor alene, har mindre sandsynlighed for at få kardiovaskulæresygdomme end hundeejere, der bor med andre.

Det kan ikke bevises hvorfor, men det peger igen på, at man som alene-hundeejer selv er nødt til at gå med sin hund, og derfor vil man oftere bevæge sig.

Flere studier omkring hundes effekt på mennesker peger generelt på, at det er godt for mennesker at have hund.

Læs også

Nej. Det er ikke bevist, at du forsøger sandsynligheden for kræft med mindre end en dåse sodavand om dagen

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip