Top 10: Verdens største by

Skrevet af webmaster

382 uger siden

|

18/01/2017
Verdens største by
Befolkningen i verden stiger med tiden og byer i forskellige lande er blevet til megabyer med højeste antal indbyggere nogensinde. Vi har samlet verdens ti største byer.

Dagens topnyheder

For at rangere verdens største byer, har vi analyseret befolkningen ud fra folk som lever i områder indenfor de respektive bygrænser.

Befolkningstallet er baseret på de seneste oplysninger fra pålidelige kilder for at gøre listen korrekt som muligt. Listen fra verdens største by og til nummer 10 findes herunder.

Nummer 10: Lagos, Nigeria (21.000.000)

Lagos er den mest folkerige by i Nigeria med en befolkning omkring 21.000.000 mennesker og er det største storbyområde i Afrika. Det er en det hurtigst voksende by i regionen og ofte beskrevet som Nigerias økonomiske omdrejningspunkt, der generer en betydelig del af landets samlede BNP. Lagos har en af de højeste levestandarder ikke kun i Nigeria, men også i Afrika og hjemsted for mange finansielle institutioner, kommercielle banker og landets store virksomheder.

Foto: Lagos

Nummer 9: Sao Paulo, Brasilien (21.000.000)

Beliggende i det sydøstlige Brasilien, er Sao Paulo en global by og blandt de mest folkerige byer i Sydamerika og Nordamerika. Som hovedstad har Sao Paula stor indflydelse på handel, finans, kunst og underholdning med den største økonomi i Latinamerika. Byen har stor national og international indflydelse på kulturelle, økonomiske og politik. Hjemsted for adskillige monumenter og museumer, mens den samlede befolkning skønnes at være 21 millioner og gør til en af verdens største byer.

Foto: Sao Paulo

Nummer 8: Karachi, Pakistan (23.500.000)

Karachi er hovedstad i provinsen Sindh og er den største om mest folkerige by i Pakistan. Betragtes som centrum for banker, industri, handel og verdens største by i den muslimske verden. Med mere end 23 millioner indbyggere, så ligger Karachi nummer 8 på vores liste.

 

Foto: Karachi

Nummer 7: New York City, USA (23.632.722)

Den mest folkerige by i USA er New York og har betydelig indflydelse på handel, finans, mode, medier og teknologi i verden og beskrives som verdens kulturelle og økonomiske kapital. New York er placeret i en af verdens største største naturskabte havne og består af fem bydele, herunder Queens, Brooklyn, Manhattan, Bronx og Staten Island. NY er den mest tætbefolkede by i USA og anslås til 23,6 millioner i alt.

Foto: New York

Nummer 6: Beijing, Kina (24.900.000)

Beijing er hovedstaden i Folkerepublikken Kina og en de mest folkerige byer i verden med mere end 24 millioner indbyggere. Den er placeret centralt i landet og knudepunkt for den nationale motorvej, jernbane og højhastigheds-jernbanenet. Det har været det politiske centrum i landet for de seneste 800 år og rangeres som det mest udviklede og velstående del af Kina ifølge Internation Financial Centers Development Index.

Foto: Beijing

Nummer 5: Shanghai, Kina (25.400.000)

Den største kinesiske by med mere end 25.400.000 indbyggere i hovedstadsområdet. Shanghais store administrative og handels indflydelse gør byen til et globalt finanscentrum og travleste containerhavne i verden. Byen er kendt for sine historiske seværdigheder og menumenter, som er blevet et populært turistmål i Kina, som ønsker at opleve byens attraktioner.

Verdens største by

Foto: Shanghai

Nummer 4: Delhi, Indien (25.703.000)

Hovedstad i Indien og centrum for regeringen og tæt på at være verdens mest folkerige by med indbygningstal over 25 millioner. Dehli er en af Indiens største kommicielle og finansielle områder og hjemsted for kæmpe IT-virksomheder, telekommunikation og nyhedsmedier. Byen er hjemsted for adskillige historiske steder og museer, som gør Dehli til et populært rejsemål.

Foto: Dehli

Nummer 3: Seoul, Sydkorea (26.100.000)

Den største metropol og hovedstad i Sydkorea. Seoul er verdens næststørste byområde med over 25,6 mio mennesker og klassificeret blandt de top megabyer i verden. Byen har flere Unesco World Herritage steder herunder Changdeok Palads, Hwaseong Fæstning, Jongmyo Shrine og Namhansanseong. Den har en bred turistindustri, som står for en stor del af deres BNP og rangeret blandt verdens mest besøgte byer. Seoul betragtes som en førende global by på grund af sin livskvalitet og høje vækst i årtier.

Foto: Seoul

Nummer 2: Jakarta, Indonesien (30.326.103)

Hovedstaden og den største by i Indonesien og mest folkerige byområder i verden. Den samlede befolkning skønnes at være over 30 millioner indbyggere. Jakarta er mellem de mest veludviklede lande og har stort potentiale for at forbedre deres globale position i nær fremtid.

Foto: Jakarta

Nummmer 1: Tokyo, Japan (37.126.000)

Den største by i verden er Tokyo med næsten 37 mio i hovedstadsområdet alene. Byen har topplacering i flere vigtige sektorer og betragtes som en de mest venlige byer. Dog også verdens dyreste by for udlændige.

Foto: Tokyo