Undersøgelse: Dette køn er mest temperamentsfuld bag rattet

Foto: Shutterstock

Et norks studie har afsløret, at det - måske overraskende - er kvinder, der er mest aggressive, når de kører bil.

En norsk undersøgelse har vist, at 7 ud af 10 kvinder svarer, at de er irritable eller stressede, når de kører bil, hvilket er flere end i mændenes tilfælde. Det skriver det norske medie Sosialnytt

Undersøgelsen er foretaget af Norstats norske afdeling for Frende Forsikring, og maskinchef hos Frende Forsikring, Roger Ytre-Hauge, har i en pressemeddelelse udtalt: "Jeg havde troet, at det var omvendt, men jeg må åbenbart tro om igen." Han forklarede desuden, at 'kun' 6 ud af 10 mænd svarede, at de er irritable eller stressede, når de kører bil.

Læs også

Bakterieudbrud på mere end 10 hospitaler har resulteret i mindst tre dødsfald

Resultatet er ifølge Roger overraskende, fordi mænd ellers normalt er overrepræsenteret i for eksempel statistikkerne om bøder. "Ja, det gættede jeg ikke. Især da vi ved, at mænd er enormt overrepræsenteret, når det kommer til fartovertrædelser," har han således udtalt. 

Ifølge det norske politi modtog mænd da også 72 procent af de fartbøder, som blev uddelt i Norge i 2020, og i Danmark stod mænd ifølge Gældsstyrelsen i 2020 for 93 procent af alle politibøder i Danmark, hvoraf mange af dem var færdselsrelaterede bøder.

"Men måske træder kvinder, der stresser, ikke på speederen som følge heraf. Hvis de holder opmærksomheden på vejen og lægger stressen til side, er det fint," har Roger desuden udtalt og forklarer altså, at det vigtigste er, at stress og irritation bag rettet ikke fører til farlig kørsel. 

Roger advarer nemlig om, at en irritabel og/eller stresset kørselsstil kan resultere i, at man kører for hurtigt eller ikke er fokuseret på vejen, og at det derfor kan være skyld i ulykker.

Han påpeger samtidig, at januar i forvejen er en 'farlig' måned, da det ofte er vådt, glat og mørkt, og han opfordrer derfor til at man overkommer irritationen og en eventuel kedsomhed, når man kører bil, og sørger for at fokusere på kørslen. 

"Mange mennesker keder sig enormt [når de kører bil], men det er vigtigt at bevare roen [...]," har Roger således udtalt.

Han fortsatte: "Vinterkørsel kræver, at man som bilist er opmærksom og vågen, også fordi mange fodgængere ikke er gode nok til at bruge refleks." Han anbefaler desuden, at billister sætter god tid af til deres kørsel, så de kan overholde fartgrænsen.

Læs også

Lisbeth Østergaard om nyt program: "Jeg er pisse nervøs"

 

 

 

 

Dagens Gossip