Undersøgelse giver hidtil ukendt grund til at bruge mundbind, og det har ikke noget med corona at gøre

En ny britisk undersøgelse har fundet ud af, at mundbind får folk til at se mere attraktive ud.

Coronapandemien har ikke bragt særlig mange positive ting med sig, men en ny undersøgelse fra universitetet i den walisiske hovedstad, Cardiff, har fundet én positiv 'bivirkning'.

Undersøgelsen har nemlig slået fast, at både mænd og kvinder bedømmes som mere attraktive, når de er iført et mundbind, og det må siges at være en god nyhed, når det omdiskuterede mundbind tilsyneladende er kommet for at blive.

Læs også

DMI: Vindstød af stormstyrke kan ramme Danmark

Ansigtsekspert og forsker i psykologi fra Cardiff University, Michael Lewis, har udtalt, at der inden pandemien var lavet undersøgelser om mundbindets påvirkning af tiltrækning og disse viste, at mundbind reducerede hvor attraktiv, en person var, formentlig fordi folk associerede mundbindet med sygdom. 

"Vi ønskede at teste, om det havde ændret sig, siden mundbind er blevet allestedsværende og forstå, om mundbindstypen havde nogen effekt," har professoren således udtalt om undersøgelsen. 

Den nye undersøgelse viser dog, at personer med mundbind nu kategoriseres som mere attraktive, og det er altså tilsyneladende en direkte konsekvens af coronapandemien, formentlig fordi mundbind nu associeres med tryghed og beskyttelse fremfor sygdom. 

Ydermere har undersøgelsen vist, at det ikke er smarte og dyre stofmundbind, som gør folk mere attraktive, men derimod de helt almindelige blå engangsmundbind. 

"Vores undersøgelse viser, at ansigter kategoriseres som mest attraktive, når de er dækket af et medicinsk mundbind. Det er måske, fordi vi er vant til, at sundhedspersonale bærer blå mundbind, og nu associerer vi disse med folk i omsorgsfulde eller medicinske professioner. I en sårbar tid, synes vi måske, at det er betryggende at bære medicinske mundbind, og derfor er vi mere positive overfor den, som bærer sådan et mundbind," udtalte Lewis således. 

Han forklarer, at forskerne bad undersøgelsen fandt frem til resultatet for kvinders vedkommende i februar 2021, hvor de bad 43 kvinder om at bedømme hvor attraktive en række mænds ansigter var på en skala fra et til ti.

Kvinderne skulle både bedømme ansigterne uden mundbind, med et almindeligt ensfarvet stofmundbind, med et blåt engangsmundbind og med en sort flade, som dækkede det område, som mundbind normalt dækker. 

Den generelle tildens var, at ansigterne med stofmundbind var mere attraktive end dem uden, men at de ansigter, som bar et blåt engangsmundbind, var klart mest attraktive. Et resultat som er direkte modsat de resultater, som man opnåede i lignende undersøgelser inden pandemien. 

"Pandemien har ændret vores psykologi i forhold til, hvordan vi oplever folk, som bærer mundbind. Når vi ser nogen, som bærer et mundbind, tænker vi ikke længere 'den person har en sygdom, jeg skal holde mig væk'," forklarede Lewis og uddybede, at en del af årsagen også kunne være, at et mundbind tvinger fokus op på personens øjne. 

Undersøgelsen om kvinders tiltrækning af mænd er blevet offentliggjort i journalen Cognitive Research: Principles and Implicationsog den anden undersøgelse, som er den samme men blot omhandler mænds tiltrækning af kvinder, er ikke blevet offentliggjort endnu, men ifølge The Guardian, så viser den nogenlunde samme resultat.

Læs også

Her danser han en sidste dans med sin datter: Den rørende historie er gået verden rundt

 

 

 

Dagens Gossip