Undersøgelse konkluderer: Denne forælder arver børn deres intelligens fra

Foto: Shutterstock

En videnskabelig undersøgelse påstår, at børns intelligens primært stammer fra én af forældrene.

I årevis har mænd været betragtet som stærkere, klogere og mere succesfulde end kvinder, men de seneste par år er der kommet mere og mere fokus på ligestilling, og det har vist sig, at mænd ofte er overlegne på grund af samfundsnormer og -sammensætning og ikke på grund af en biologisk overlegenhed. 

Naturligvis ér mænd for eksempel biologisk set fysisk stærkere end kvinder, men en ny undersøgelse har vist, at mænd fra naturens side er underlegne på andre områder.

For eksempel har de langt fra eneret over intelligens, og de har faktisk meget lidt at skulle have sagt, når det kommer til, om ens børn bliver intelligente eller ej. 

Læs også

Se videoen: Uwe Max Jensen sømmede i protest sin penis fast til en bjælke på Kvindernes Internationale Kampdag

Sådan lyder konklusionen i en ny videnskabelig undersøgelsen i hvert fald ifølge Psychology Spot

Her fandt forskere nemlig frem til, at børn primært arver de gener, der afgør intelligensen, fra deres mor og ikke deres far, og mænd burde altså måske fokusere mere på at finde en intelligent partner end kvinder burde - hvis de altså vil have kloge børn. 

Årsagen er ikke, at børn ikke kan arve de omtalte gener fra deres far, men derimod at generne fra faren vil blive "deaktiveret," hvorimod dem fra moren er "aktive." 

Omvendt kan børn også arver "aktive" gener fra deres far, som er "deaktiveret," hvis de kommer fra moren. Disse gener fra faren har dog oftest intet med intelligens at gøre.

Undersøgelsen er dog blot et hint i den rigtige retning, og forskerne bag understreger, at nogle børn godt kan arve deres intelligens fra deres far, men at børn oftest arver det fra moren. 

Du kan læse mere om undersøgelsen ved at trykke her.

Læs også

Ny undersøgelse påstår: Både Pepsi og Coca Cola kan give større testikler

 

 

Dagens Gossip