Uopklaret mysterium: 30 meter langt skelet fundet 800 meter under havets overflade

Deborah Hatswell #BBR/YouTube

En dybhavsdykker har udløst et undersøisk mysterium efter at have opdaget et kæmpe skelet, som ingen endnu har været i stand til at identificere.

Vi mennesker ved efterhånden utroligt meget. Om os selv, verden omkring os, naturen og dens mange dyr og planter. Vi ved dog ikke alt - langt fra faktisk. 

Læs også

Mød sexdukkernes Hugh Hefner: De er meget bedre end mennesker

Ifølge National Ocean Service, er mere end 80 procent af verdenshavene, stadig så ukendte at man ikke har formået at tegne præcise kort af det. Så hvem i virkeligheden var der kan gemme sig i havets sorte dybder? 

I modsætning til på land, hvor der er fundet tonsvis af fossiler og knogler fra dinosaurer, og væsener der levede for mange millioner år siden, er historien noget anderledes, når det kommer til de dyr, der på samme tidspunkt bevægede sig rundt i verdenshavene. 

Der findes eksempelvis en hel del fysiske beviser på den berygtede tyrannosaurus, mens den måske lige så skræmmende forhistoriske kæmpehaj ‘Megalodon’ kun er blevet bevist ved hjælp af relativt få tænder, og enkelte knogler.

Derfor er det også nærliggende at tænke, hvad kunne ellers befinde, eller have befundet sig i havets dybder.

Deborah Hatswell #BBR/YouTube

Optagelser taget i 2017 fra et fjernstyret køretøj, omkring 830 meter under havets overflade viser et stort sæt knogler, herunder en tilsyneladende intakt rygsøjle der måler hele 30 meter i længde.

Selvom skelettet nu har været kendt i godt fire år, er det endnu ikke lykkedes forskere at konkludere, hvilket dyr der er tale om. Dette har selvfølgelig skabt debat om hvorvidt, der kunne være tale om en hidtil ukendt art.

Det mystiske skelet blev offentligt kendt, da dykkeren, der styrede undervandsrobotten, sendte optagelserne til forsker Deborah Hatswell.

Hatswell indrømmer, at hun heller ikke har formået at konkludere, om skelettet tilhører en tidligere kendt art, eller ej.

Hun fortalte Daily Star:

“Dimensionerne af skelettet på videoen passer ikke med den sædvanlige størrelse for noget havliv i området. Jeg tjekkede levende havpattedyr og intet var i nærheden af 30 meter. Jeg kiggede på de sædvanlige mulige dyr – hvaler, havørreder og havslanger,”

Deborah påpeger, at havørred - den længste ( i meter) levende knoklede fisk - kun menes at vokse op til 8 meter i længden, mens hun hævder, at funktionerne på skelettets ryghvirvler ikke stemmer overens med, hvad du ville forvente at finde i resterne af en hval.

Dykkeren, der først opdagede mysteriet, mener, at det baseret på hans tidligere opdagelser kunne have langt mere gammel oprindelse.

“Knoglerne kan være meget gamle," fortalte de Deborah 

Det er også en populær teori på YouTube, hvor seerne spekulerer i, at det kunne være alt fra en gammel uopdaget 'havdrage' til fossilerne af en Tylosaurus - et af verdenshistoriens største rov-havdyr, men selv dette enorme, og ikke mindst skræmmende væsen, er ikke ment at blive større end 15 meter i længden.

Andre har mindre dramatiske forklaringer, og foreslår, at det bare kunne være resterne af en hval eller en stor hammerhaj.

Uanset hvad det er, skelettet er en påmindelse om, at med mere end 80% af verdenshavene stadig uudforsket, er der stadig en hel masse mysterier derude venter på at blive opdaget.

Læs også

Sundhedsvæsen advarer mod bizar corona-behandling: Kan føre til andre sygdomme

 

Dagens Gossip