Verdens længste ord

Skrevet af Nils Würtzenfeld

335 uger siden

|

14/12/2017
Verdens længste ord: Foto Shutterstock
Verdens længste ord: Foto Shutterstock
Verdens længste ord er svært at finde frem til. Flere påstår dog, at det indeholder hele 189,819 tegn.

Dagens topnyheder

Der findes ikke et ord, som officielt er blevet kåret til verdens længste.

Det skyldes både, at det kan være svært at definere, hvad et officielt ord er, hvordan ordet er formet og hvilke grammatiske regler, der gælder i det pågældende land.

Samtidig er det en nærmest umulig opgave at skulle sammenligne ord fra de 6.000-7.000 sprog, der findes i verden.

I Danmark er speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode det længste ord, der er blevet brugt i officiel kontekst.

Det lang ord har hele 51 bogstaver, og i 1993 blev det sågar optaget i Guinness Rekordbog som det længste danske ord

I vores nabolande kan Sverige bryste sig af et ord med 28 tegn, mens Norge har et på 33 og Finland 61.

I Tyrkiet har man et ord på 70 bogstaver, i Grækenland kan man prale af 173 bogstaver i et ord, mens man på Indiens klassiske kultursprog sanskrit har hele 195 ord.

På engelsk er det officielt længste ord, der er optaget i en ordbog, pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis, der indeholder 45 tegn. Dog er det længste publicerede ord på engelsk på vanvittige 1,909 tegn.

Det allerlængste ord på engelsk - og muligvis i verden - siges at være det kemiske navn for stoffet titni, der er det største protein, vi kender. Ordet er ikke officielt et ord og er ikke optaget i nogen ordbog, men er alligevel blevet kendt som verdens længste ord, da det er på astronomiske 189,819 tegn og tager over tre en have time af udtale.

I en video herunder kan du opleve en meget tålmodig mand, der eftersigende udtaler ordet. Muligvis er der dog tale om en joke.