Verdens største hest

Skrevet af Nils Würtzenfeld

19/12/2017
Verdens største hest
Verdens største hest Big Jack. Foto: Imgur
Verdens største hest er en belgiske vallak, der måler mere end to meter og vejer over et ton.

Mest læste i dag

Shire eller Shire hest er kendt som verdens største hesterace med en normalhøjde på over 180 centimeter og en vægt på mindst 800 kilo. Ikke desto mindre er verdens største hest - ifølge Guinness Rekordbog - en belgiske vallak.

Verdens største hest er hingsten Big Jake. Den måler 210 centimeter og blev i 2010 optaget i Guinness Rekordbog som verdens største hest.

De 210 centimeter er målt over skulderkammen, mens den enorme hest har en vægt på over 1.200 kilo.

Allerede da Big Jake blev født, var han utrolig høj og vejede 100 kilo. Med årerne blev han ved og ved med at vokse, indtil hans nuværnede ejer, Jerry Gilbert, besluttede at få den belgiske vallak målt.

Den firebenede kæmpe, der er 16 år gammel, bor på gården Smokey Hollow Farms i Wisconsin i USA og beskrives som både rolig, tillidsfuld og legesyg.

Verdens største hest tager pusten fra folk

Jerry Gilbert fortæller tilmed, at folk ofte bliver forbløffede og mundlamme, når de første gang ser det store dyr, ligesom det tager dem et stykke tid at kapere, hvor stor han egentlig er.

Verdens største hest

Verdens største hest Big Jack. Foto: Imgur

Siden Big Jack officielt blev tildelt rekorden som verdens største hest i 2010, har han været noget af et tilløbsstykke, og Smokey Hollow Farms inviterer da også hvert år flere tusind gæster forbi, der alle kommer for at opleve - og få taget billeder med - den kolossale ganger.

For at hesten kunne opnå sin placering i Guinness Rekordbog, skulle den først måles foran officielle udsendte fra Guinness-akademiet, der dog var hurtige til at udråbe Big Jack til klodens største hest.

Det er dog krævende at passe Big Jack, der udover at bo i en specialbygget kæmpe-stal også spiser 1,5 halmballe samt 44 kilo havre om dagen.

I videoen herunder kan du se et indslag fra Guinness Rekordbog om kæmpe hesten.