Vil du leve evigt: Din hjerne kan overføres til en ny krop

En britisk fremtidsforsker er overbevist om, at vi inden for de næste 30-40 år kan overføre vores hjerner til nye kroppe. Foto: Shutterstock.

Du kender måske konceptet fra Netflix-serien 'Altered Carbon'. Her kan mennesker leve evigt ved at overføre deres hjerne til en ny krop. Det lyder som science fiction, men det er tættere på virkeligheden end man skulle tro.

Den nye teknologi vil dog være forbeholdt de absolut rigeste i verden, der nu kan takke et videnskabeligt gennembrud for, at det måske snart er muligt at snyde døden, for evigt. 

I et eksklusivt interview med fremtidsforsker Ian Pearson, kommer det britiske medie The Star frem til, at grænserne mellem maskine og menneske indenfor de næste årtier vil begynde at blive udvisket. 

Pearson argumenterer for, at teknologien for så vidt allerede er på vej, hvor særligt nethindeimplantater og mikrochips i de kommende år vil få et kommercielt gennembrud.

"Man skal tænke på teknologien som en forlængelse af hjernen, det svarer til at bygge en vinterhave til sit hus," siger Pearson, som mener at vi allerede i 2050'erne vil opnå det, han kalder 'elektronisk udødelighed'.

Dem der har de økonomiske midler, vil være i stand til at udvide deres sind til noget, der kan minde om en sky, således hjernen hele tiden lagres elektronisk, hvilket åbner for utallige muligheder. Hvis hjernen kan begynde at fungere som Internettet med en central online lagerplads, vil det f.eks. åbne op for muligheden for telepatisk kommunikation mellem andre, der har samme implantater. 

På samme måde ville disse små mikrochips, der kan indopereres i hjernen, gøre det muligt at overføre hjernen til en anden krop. F.eks. til en klon, der står på den anden side af Jorden. På den måde kan man opleve noget, der minder om teleportering.

Selvom teknologien i første omgang er forbeholdt de allerrigeste, så kan teknologien senere hen blive mere mainstream, hvilket kan åbne op for udødelighed blandt helt almindelige mennesker. 

Dr. Pearson mener, at teknologien med f.eks. at skabe en ny type robot, som ens hjerne kan overføres til, allerede kan være klr til produktion i 2050. Han mener at teknologien, der kan få robotter til at ligne mennesker vil være på plads i løbet af de næste 30 år.

Læs også

Spærrede sin 7-årige søn inde i en hundetransportkasse og begravede ham levende

 

 

 

 

Dagens Gossip