Vild forskning: Når du dør, VED du det - for din hjerne virker stadig

Foto: Shutterstock.

Ny forskning påstår, at vores hjerne kortvarigt lever videre, når vores krop dør.

Spørgsmålet om hvad der sker, når først vi dør, har plaget menneskeheden siden tidernes morgen.

Nu bidrager ny forskning dog til debatten med en både tankevækkende og skræmmende afsløring.

En amerikansk forsker på området fastslår nemlig, at vi – i det øjeblik vi dør – er fuld ud klar over, at vi ikke længere er i live. Det skyldes, at vores hjerne stadig er aktiv og registrerer, hvad der sker rundt om os. 

Tidligere har flere personer, der har overlevet et hjertestop, fortalt, hvordan de netop var i stand til at registrere, hvad der foregik rundt om dem, mens de i princippet var døde. Nu har deres fortællinger dannet grobund for banebrydende forskning.

Læs også

Vil du have et pænere smil? Ny forskning afslører at kokosolie bleger din tænder

Det er den amerikanske læge, Sam Parnia fra NYU Langone School of Medicine i New York, der står bag studiet. Han har længe forsket i bevidsthed efter døden og har i flere år undersøgt tilfælde af hjertestop i USA og Europa.

Han fastslår nu at have funder anekdotiske beviser for, at folk i den første fase af døden stadig kan opleve en form for bevidsthed.

Han forklarer, at nogle personer sågar kan høre, deres dødstidspunkt bliver erklæret af en læge, da de for en stund er ’fanget i deres egen krop’ efter døden ellers er indtruffet.

Læs også

De 10 sundeste ting du kan bestille på McDonald's

- De har beskrevet, hvordan de har set læger og sygeplejersker arbejde. De har beskrevet, hvordan de har været ved fuld bevidsthed under samtalerne og har set visuelle ting, der foregik, som ellers ville have været helt ukendte for dem, forklarer Sam Parnia.

De fortællinger, som de genoplivede patienter har fortalt, er i flere tilfælde blevet bekræftet at både læger og sygeplejersker, som var både forbløffede og chokerede over, at de døde patienter har kunne følge med i deres arbejde.

Alle disse informationer har Sam Parnia inkluderet i sit nye forskningsstudie, som i den grad får én til at tænke over, hvad der egentlig sker med os, når først vi har draget det sidste åndedræt.

Læs også: 8 tegn på sygdom, der kan ses i dit ansigt

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip