10-årig pige fik populært legetøj galt i halsen: 'Hendes ansigt skiftede farve til rød, og hun savlede'

18/05/2017 10:15

Ane Sørensen

Viralt
Foto: Facebook
Foto: Facebook
En amerikansk mor fik sig en slem forskrækkelse, da hendes datter pludselig kom til at sluge sit legetøj.

Mest læste i dag

Amerikanske Kelly Rose Joniec fik noget af en forskrækkelse, da hun lørdag var på vej hjem fra et svømmearrangement med sin 10-årige datter Britton på bagsædet af bilen. 

Pludselig hørte hun nemlig datteren gispe efter vejret på bagsædet. Kelly Rose Joniec kørte ind til siden og opdagede, at Britton havde slugt et af lejerne fra sin fidget spinner.

Det skriver CNN.

Foto: Facebook

- Jeg hørte Britton lave en underlig lyd, som om hun var ved at kaste op på bagsædet, mens jeg kørte. Da jeg kiggede i spejlet, så jeg hendes ansigt blive rødt og savl strømme ud af hendes mund. Hun kunne fremsige lyde, men så panikslagen ud, så jeg kørte straks ind til siden, fortæller Kelly Rose Joniec i et opslag på det populære medie Facebook.

Moderen forsøgte ved brug af Heimlich-manøvren selv at få det lille stykke metal ud af sin datter og tog hende derefter med til det nærmeste akutcenter. Her kunne man ikke ikke fastslå, hvor objektet havde sat sig fast. Derfor måtte Britton med en ambulance til Texas Children’s Hospital, hvor røntgenbilleder afslørede, at det runde metalleje sad fast i barnets spiserør.

Heldigvis endte det godt, da det lykkedes for lægerne at fjerne lejet fra Brittons spiserør med en kikkertoperation. Kelly Rose Joniec delte efterfølgende billeder af datteren i sit facebookopslag med en advarsel til andre forældre:

Foto: Facebook

- Fidget spinners er den store dille i øjeblikket, så de er meget udbredte. Børn i alle aldre får dem måske, men ikke alle spinners kommer med en advarsel, der er passende i forhold til barnets alder. Røret popper nemt ud, så hvis du har unge børn (under otte år), så vær opmærksom på, at disse udgør en potentiel kvælningsfare, skriver Kelly Rose Joniec.

Fidget spinneren er fremstillet med det formål at forbedre brugerens ydeevne, ved at øge vedkommendes fokus og holde hænderne beskæftiget. For mange mennesker giver det en beroligende følelse, når de roterer spinneren.

CNN har forsøgt at få en kommentar fra producenter af det populære legetøj, men uden held. Learning Express Toy, som sælger fidget spinners på nettet og i 125 amerikanske butikker advarer dog mod smådele og kvælningsfare og fraråder legetøjet til børn under tre år.

Kelly Rose Joenic og Britton Foto: Facebook

Siden Kelly Rose Joniec delte sit opslag den 16. maj, er det gået viralt med 82.000 reaktioner, knap 70.000 kommentater og mere end 670 delinger. 

Du kan læse hele Kelly Rose Joniecs opslag på Facebook lige herunder.

Torben Ramsing advarer mod at bruge robotplæneklipperen om natten med et hjerteskærende billede.