12-årig stjal bil for at redde sin hund og sig selv fra skovbrand

Foto: Dalwallinu Politi

En 12-årig dreng blev dagens 'dreng' i skysovs, da han fik reddet sig selv og familiens hund i sikkerhed under en skovbrand.

Det er nok i de absolut færreste tilfælde, at man ville hylde en 12-årig dreng, der har stjålet sin storebrors bil.

Det er dog alligevel hvad man gør i denne historie, hvor en blot 12-årig dreng følte sig nødsaget til at stjæle sin storebrors bil, så han kunne redde sig selv og familiens hund fra de voldsomme skovbrande i Australien.

Læs også

Føreren brugte for meget luftfrisker, så sprang bilen i luften

Dalwallinu Politi har lagt disse billeder op på deres Twitter-profil sammen med en tekst, hvor de fortæller hændelsen.

“Ved hjælp af DFES, lykkedes det Dalwallinu betjent S/C Smith at redde denne 12-årige dreng, der kørte på tværs af folde for at slippe væk fra ilden i Mogumber. Han er nu blevet genforenet med sin familie og er ved godt mod,” skriver politiet på deres Twitter.

Den 12-årige dreng blev fundet nogle kilometer fra sit hjem, hvor han holdt parkeret i vejkanten. Ifølge brandmanden Craig Spencer, var det højst sandsynligt på grund af røgen, at han ikke kunne komme videre.

“Han var ret dygtig. Jeg tror, at problemet var, at han ikke helt vidste, hvor han skulle tage hen, og det var svært at se noget på grund af al røgen,” fortæller han til mediet ABC News.

Blev trænet i det som 7-årig

Det er langt fra alle 12-årige drenge, der ville kunne finde ud af at starte en bil og efterfølgende finde ud af at køre den.

Der er dog en helt særlig årsag til, at den 12-årige Luke Sturrock havde evnerne til det. Han var nemlig allerede blevet ‘trænet’ i det fra 7 års-alderen, da familien netop frygtede en skovbrand i deres område.

Det er nemlig en frygt, som rigtig mange australiere må leve med, da det tørre land er særdeles brændbart.

Læs også

Retsmediciner fyret: Dyrkede sex med død kvinde

 

 

Dagens Gossip