24-årig kvinde overfuset af fremmed kvinde: Så bryder hun sammen i gråd

11/07/2022 08:50

Henrik R

Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
En 24-årig kvinde brød sammen i gråd, efter at være blevet overfuset af en fremmed kvinde, fordi hun parkerede på en handicapplads.

Mest læste i dag

Da den 24-årige studerende Rhiannon Stark parkerede på en handicapplads ved sin egen læge, blev hun overfuset af en fremmed kvinde, hun aldrig havde set før. Kvinden krævede at få at vide, hvorfor hun parkerede på handicappladsen.

"Der kom nogen op til mig og begyndte at råbe ad mig om brugen af handicappladsen, og jeg sagde: 'Jeg er på vej ind til min læge, og jeg har en tilladelse, som du kan se," fortalte hun til News.com.au.

"De begyndte at råbe ad mig og sagde, at det tydeligvis var mine bedsteforældres, og spurgte, hvor vover jeg at misbruge systemet." 

24-årige Rhiannon blev med fibromyalgi for to år siden. Derfor har hun juridisk ret til et handicapparkeringskort i Australien, hvor hun kommer fra. 

Fibromyalgi er en kronisk tilstand, som forårsager smerte, ømhed og træthed. Selv beskriver hun det som, at det føles som om, at hendes 'krop er blevet ramt af en bil hele tiden'. 

Det er dog ikke første gang, at hun er blevet overfuset af en fremmed, fordi hun har parkeret på en handicapplads. Blot 10 dage tidligere blev hun også verbalt angrebet af en fremmed person ved et indkøbscenter. 

"Denne kvinde gik ud af bilen og begyndte at skrige til mig: 'Du ser ikke handicappet ud. Hvor vover du,' og kaldte mig C-ordet," sagde hun. 

"Hun kom helt hen til mit vindue og begyndte at banke på. Hun tog billeder af mig i min bil, før jeg selv kom ud af bilen. Jeg ringede grædende til min mor."

I årenes løb har hun oplevet alt fra at finde vrede breve på sin bil til at hendes naboer hævdede, at hun ikke er handicappet. 

Men efter den seneste hændelse, fik hun nok. Hun tog sin telefon frem og langede ud efter dem, der stillede spørgsmålstegn ved, om hun er 'handicappet nok' til at få en tilladelse. Videoen hun optog, har hun delt på TikTok. 

Siden videoen blev delt, er den blevet set mere end 1,1 millioner gange. Rhiannon selv har fortalt, at hun er glad for, at det har 'starte en debat' om usynlige handicap.

Rhiannons video har ikke blot få millioner af visninger. Der er også mere end 1.700, der har kommenteret den, hvoraf langt størstedelen langede ud efter den fremmede kvinde. 

Samtidig er der mange, der har skrevet, at der skal skabes mere opmærksomhed omkring usynlige handicap. 

"Jeg oplever det hele tiden. Jeg har gigt og får kemo. Jeg kan fint gå ind i butik, men kan knap komme tilbage. Og jeg bliver stadig overfuset," har en person kommenteret. 

"Jeg har et klistermærke bag på min bil, der siger: 'Usynlige handicap er stadig handicap'. Det sker konstant," har en anden skrevet. 

"Det chokerer mig, hvor mange personer, der bliver diskrimineret, fordi de ikke passer til stereotypen for en handicappet," lød det fra en tredje. 

Rhiannon sagde, at personer, der ser nogen, der parkerer på en handicapplads, bør tænke sig om, inden de reagerer. 

"Jeg mener, at hvis nogen har en af disse tilladelser, kan jeg stort set garantere, at de har brug for det," sagde hun.

"Hvis det ikke direkte påvirker dig, skal du bare holde munden lukket. Jeg er sikker på, at der er mennesker, der misbruger det, men jeg vil vove at påstå, at det er meget sjældent sammenlignet med dem, der rent faktisk har brug for det, som du måske ikke tror har."