4-årig drengs gribende alarmopkald: 'Mor trækker ikke vejret'

Nils Würtzenfeld

380 uger siden

|

30/03/2017
Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En kun fireårig dreng handlede hurtigt, da hans mor pludselig faldt om i hjemmet. Den lille dreng greb moderens telefon og ringede til alarmcentralen. Nu roses han af politiet.

Dagens topnyheder

7. marts i år modtog Metropolitan Police i England et højst bemærkelsesværdigt opkald fra en kun fireårig dreng.

- Hej jeg er Roman, indledte den lille knægt, hvorefter kvinden hos alarmcentralen spurtge, om han kunne give telefonen til sin mor.

- Det kan vi ikke. Hun er død, lød det fra den spinkle stemme.

Forinden havde lille Roman overværet, hvordan hans mor pludselig var faldet om i hjemmet i Kenley i Surrey, England for øjnene af Roman, hans tvillingebror og deres lillebror. Det skriver Metropolitan Police i en pressemeddelelse.

Roman udviste dog straks både mod og utrolig handlekraft, da han med det samme fandt sin mors iPhone frem for at tilkalde hjælp.

Ved at presse sin bevidstløse mors tommelfinger mod hendes iPhone fik drengen låst telefonen op. Herefter bad han funktionen 'Sir' om hjælp, hvortil telefonen selv ringede til alarmcentralen efter hjælp.

Med en sød og hjælpende kvinde i røret kunne den fireårige blandt andet fortælle, at hans mor var død og ikke trak vejret.

- Hvad mener du med, at hun er død? spurgte kvinden hos alarmcentralen.

- Jeg mener, at hun har lukket sine øjne, og at hun ikke trækker vejret, forklarede den utrolig fattede lille dreng.

Roman kunne herefter oplyse familiens adresse til alarmcentralen, hvilket gjorde, at ambulancefolkene kunne haste til hjemmet.

På grund af Romans handlekraft var ambulancen fremme inden for 13 minutter, hvorefter moderen blev taget med på hospitalet. Hun blev senere udskrevet efter endt behandling.

- Den lille dreng reddede hendes liv, sagde en betjent efter episoden.

- Det er en utrolig historie og takket være hans hurtige reaktion, og fordi han bad Siri om hjælp, så reddede denne lille dreng sin mors liv. Det betyder, at hun stadig er her i dag og kan være ekstremt stolt af ham og hans brødre, lyder det fra lederen af alarmcentralen.

Du kan høre det fantastiske opkald i videoen herunder: