7 tegn der er nemme at overse - betyder at du skal drikke mere vand

Modelfoto: Shutterstock

Det er vigtigt for din krop, at den får rigeligt med væske.

De fleste ved sikkert godt, at det er vigtigt at sørge for, at du får nok at drikke. Men i en travl hverdag kan det være svært at huske på at få drukket nok.

Heldigvis har din krop en række reaktioner, som kan være tegn på, at du ikke drikker nok vand. 

Svenske Newsner har samlet en række signaler fra din krop, som du bør være opmærksom på.

Mørk urin.
Hvis din urin har fået en mørkere farve, end den har normalt - så kan det skyldes, at du ikke drikker nok vand. Dine nyrer har brug for vand, for at kunne rense din krop for affaldsstoffer.

Konstant sult.
Hvis du ikke får nok at drikke, kan din krop forveksle tørst med sult. Det kan betyde, at du kommer til at spise mere, i stedet for at drikke mere.

Læs også

Peter skriver hjerteskærende brev til de læger, der tog sig af hans døende kone

Tør hud.
Din hud skal have fugt indefra for at kunne fungere, som den skal. Hvis den føles tør, kan det være et tegn på, at din krop ikke får væske nok.

Forstoppelse.
Hvis din krop ikke har fået nok vand, så forsøger den at vinde mere væske, hvor den kan. Din tyktarm bruger vand, som skulle have været brugt til at fordøje maden. Det kan give dig forstoppelse.

Læs også

Forskning: Spis chokolade til morgenmad, hvis du vil tabe dig

Ømme led.
Hvis led og brusk skal fungere optimalt, så har din krop brug for at få rigeligt med vand. Hvis dine led ikke får nok vand, kan de 'tørre ud'.

Hovedpine.
Hovedpinen er et typisk tegn på, at du ikke drikker den mængde vand, som din krop skal bruge. Når du ikke har vand nok i kroppen, falder dit blodtryk, og det påvirker din hjerne.

Begrænset urinering.
Normalt tisser vi omkring fire - seks gange i løbet af en dag. Hvis du tisser færre gange end dette, så drikker du måske for lidt. 

 

Dagens Gossip