Advarsel til forældre: Syg 'leg' på Facebook får teenagere til at forsvinde

Foto: Shutterstock

En ny Facebook-dille spreder bekymring hos forældre, der frygter, at deres børn springer med på den uhyggelige leg.

Facebook har længe været holdeplads for skøre udfordringer, der hurtigt bliver digitale-diller blandt unge mennesker, og nu har en ny en af slagsen set dagens lys.

Denne gang er der tale om fænomenet ’48-Hour Challenge’ (48 timers-udforingen, red.) som i alt sin bizarre enkelthed går ud på, at unge skal forsvinde i 48 timer. Det skriver britiske Mirror.

Indtil videre har den digitale leg endnu ikke fået tag i Danmark, men i andre landet har den spredt sig og er blevet populær hos unge helt ned i 14-års alderen.

Oftest udspiller den alvorlige gemmeleg sig i vennegrupper, der kollektivt tager udfordringer op og forsvinder på samme tid.

Læs også

Afsløring: Danske mænd med disse navne bliver oftest tynde i toppen

Samtidig kan man opnår en ’score’ som del af legen, og jo mere omtale ens forsvinden får, jo flere point scorer man.

Det betyder i princippet, at gemmelystne teenagere kan vinde over deres kammerater i legen, jo mere deres desperate forældre efterlyser deres børn over Facebook eller via andre offentlige kanaler.

Den syge trend er startet i Nordirland og er en efterligning af legen Game Of 72, som var populær i flere vesteuropæiske lande for fire år siden.

Især i Frankrig hittede Game Of 72, hvor unge forsvandt i op til tre dage. Derfor frygter man nu flere steder, at 48-Hour Challenge vil få et lignende tag i unge overalt i Europa.

Læs også

Betjente får forruden smadret på deres bil: Håner bøllerne på Facebook

En mor fra byen Derry i Nordirland har til Belfast Live fortalt, hvordan hendes barn tog del i legen og var forsvundet i hele 55 timer.

- Den angst, som hele familien blev efterladt i, er ubeskrivelig. Mit barn forlod sammen med andre børn byen og blev først fundet 55 timer senere i Ballymena 50 miles (80 kilometer, red.) derfra. Jeg var rædselsslagen for, at de var omkommet eller var blevet voldtaget, kørt ned eller dræbt, fortæller hun og fortsætter:

- De unge synes bare, at det er sjovt. De angrede ikke engang, da politiet fandt dem, og da de kørte mit barn hjem til os. Jeg kunne se, hvordan de bare tog selfies i politibilen, fortæller den frustrerede mor.

Af samme grund advarer hun nu andre forældre mod den digitale Facebook-leg, inden også deres børn hopper med på bølgen.

Læs også: Falsk Youtube-link spreder sig på Facebook - derfor må du IKKE klikke

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip