Ægtepar var ved at gøre rent i baghaven: Så fandt de vild overraskelse i haveaffaldet

Foto: Mike Shirley-Donnelly

Under en forårsrengøring i haven fandt Mike og hans familie noget helt særligt i haveaffaldet.

Påsken er en tid, hvor man langt om længe kan rydde lidt op, klippe hækken, male hegnet eller den myriade af andre pligter, som særlig husejere har været forskønnet for i vinterens kulde.

Det var præcis den slags opgaver, der ventede Mike Shirley-Donnelly, da han sammen med sin kone ville rydde op parrets baghave, der ligger i den amerikanske by San Jose.

Men forårsrengøringen i påskedagene 2016 viste sig, at blive en stor ændring for parret, skriver The Dodo.

Læs også

Far laver genial aprilsnar med søn: Nu griner hele nettet af ham

I baghaven havde familien samlet en stor bunke haveaffald, der senere skulle fjernes, men traditionen tro skulle børnene først på æggejagt i haven, som det jo er tradition i USA.

Men da børnene kiggede rundt i krattet og buskadset, gemte der ikke kun påskeæg, men også en meget mere lodden og nuttet husgæst. I familiens haveaffald fandt børnene nemlig en hel flok vildfarne killinger, der ikke var mere end få dage gamle.

Under jagten på påskeæg fandt familiens børn et helt kuld killinger i haveaffaldet.Foto: Mike Shirley-Donnelly

Foto: Mike Shirley-Donnelly

 

- Vi vidste, at hvis vi lod dem være, så ville de blive spist eller vokse op som vilde katte, siger Mike Shirley-Donnelly til The Dodo. Derfor valgte familien at adoptere det fulde kuld af fem killinger, og søgte hjælp hos en lokal dyreorganisation og en ven af familien, der arbejdede som dyrlæge. Familiens pleje af de mange små katte betød arbejde i døgndrift, men et par uger efter ventede der endnu en overraskelse.

De små pus havde søgt husly  familiens have, da det var det eneste hus uden en hund. Foto: Mike Shirley-Donnelly

Men hjemløse killinger blev ved med at dukke op i familiens have. Foto: Mike Shirley-Donnelly

En sjette og syvende killing dukkede også op i familiens baghave, hvilket fik familien til at kalde baghaven for en katteportal.

- Vi jokede blandt venner om at vores baghave var som taget ud af ‘Stranger Things’ (en science fiction serie på Netflix, red.) hvor at baghaven blot var fyldt med katte.

Men familien undrede sig over kattene, for samtlige naboer havde hunde. Da de spurgte i området, gik det op for dem, at to katte var blevet efterladt i området og at kattene havde fået unger i deres baghave for at beskytte de små pus mod vilde dyr og hundene.

- Teorien er, at siden alle vores naboer havde hunde, så var vores baghave det bedste sted for dem. Vi ligger lige ved siden af et område fyldt med vilde dyr, og buskadset i vores have gave kattene god beskyttelse, siger Mike Shirley-Donnelly til The Dodo.

Læs også

Ung mand finder fræk slutning i populær tegnefilm: Nu griner alle af ham

Det er nu to år siden, og familien er siden blevet et sandt kattehjem, hvor mere end 24 hjemløse killinger er vokset op og har fået nye familier.

- Alle vores katte er et resultat af to hjemløse hankatte, der var blevet efterladt. Det blev til 24 killinger på et år, selvom at vi har prøvet at begrænse dem. Hvis ikke vi havde hjulpet, var det blevet en kat-astrofe, skriver familien på deres Twitterprofil, i et opslag der er blevet delt over 5.000 gange. 

4-årige Ella klagede over ondt i benene midt om natten: Lægerne fik et chok, da de fandt livsfarlig sygdom

 

Dagens Gossip