Amerikaner er forbløffet over dansk 'tradition': Det kunne man aldrig gøre i USA

Foto: TikTok / @Jayspanks

I en video gør en amerikansk influencer det klart, at Danmark er noget helt særligt.

Danmark er kendt over hele verden for flere forskellige ting såsom LEGO, design, velfærd og tryghed, og særligt sidstnævnte fremhæves ofte i udenlandske medier. 

I USA er Danmark således flere gangen blevet brugt som idealet for et trygt samfund i forbindelse med bl.a. våbendebatten, og senest er det gået op for amerikanerne, at vi danskere lader vores babyer sove uden opsyn i deres barnevogne på åben gade. 

Læs også

Nyt tiltag: Norsk politi skal udstyres med såkaldte 'smitteposer'

Dette er ikke ligefrem normalt i USA, og en amerikansk influencer, som går under navnet @jayspanks, har i en ny video kaldt 'traditionen' for et "vildt koncept."

I en video på TikTok har han reageret på billeder af danske babyer, der er 'efterladt' til sig selv i barnevogne, som står udenfor, og den amerikanske influencer er mildest talt forbløffet. 

Se selv herunder (artiklen fortsætter under videoen):

@jayspanks

Such a wild concept😳 #denmark #foryou @Daily Dose

♬ original sound - Jayspanks
Such a wild concept😳 #denmark #foryou @Daily Dose

"Der er så sikkert i Danmark, at det er helt normalt at efterlade sin baby udenfor og uden opsyn," kan man høre en stemme sige i starten af videoen, hvor en række billeder af barnevogne, der står udenfor, kan ses. 

Til dette udbryder @jayspanks: "Jeg ved, at der sikkert er trygt der, men jeg ville stadig ikke være tryg ved det. [...] det kunne man umuligt gøre i USA."

Han fortsætter: "Jeg kan ikke komme i tanke om én [amerikansk] by, hvor det er okay at gøre dette. [...]."

Stemmen i videoen fortsætter: "Sundhedsmyndighederne i Danmark anbefaler endda, at babyer sover udenfor," hvortil influenceren chokeret udbryder: "Vent, hvad?! Det her er for vildt."

Videoen har i skrivende stund fået næsten 50.000 'likes'.

Læs også

Kommunal chef i Aalborg tog kommunens kreditkort med på pub 36 gange: Slipper med advarsel

 

 

 

Dagens Gossip