Annas uhyggelige møde med vejpirat: Trykkede speederen i bund for at redde 4-årig datter

Svenske Anna Karlsson fortæller, at hendes moderinstinkter tog over, da en vejpirat pludselig trådte ud på kørebanen for at standse hendes bil. Hun havde sin fireårige datter på bagsædet.

25-årige Anna Karlsson var med det samme klar over, at hun og hendes datter var i fare, da en person forsøgte at standse hendes bil. Det skriver svenske Expressen.

- Jeg ville aldrig bringe mit barn i fare. Det var nok mine moderinstinkter, der tog over, fortæller hun om den nervepirrende epiosde.

I både Sverige og Danmark er de såkaldte 'vejpirater' et stigende problem, og deres tricks bliver mere og mere kyniske og snedige. Expressen skriver, at de for eksempel kan finde på at hænge smykker om halsen på deres ofre under påskud af at ville sælge ægte guld billigt. Mens de er tæt på deres ofre, napper de lynhurtigt deres værdigenstande. 

Med en anden metode forsøger de at få bilister til at standse ved at foregive at være i nød - men stopper man for at hjælpe, kan det være en skæbnesvanger beslutning.

Det er flere gange sket, at personer er blevet røvet med kniv eller bestjålet på anden vis, når de er standset for at hjælpe. 

Læs også

Politiet advarer om vejpirater, der plyndrer og hærger: Fald ikke for disse tricks

Anna Karlsson fra Kungsbacka i Sverige var på vej hjem med sin fireårige datter i bilen. Da hun kørte væk fra motorvejen, fik hun øje på en mand, der stod bøjet over sin kølerhjelm på siden af vejen, skriver Expressen.

Da manden så Anna Karlsson, trådte han ud på vejbanen og løftede sin hånd som en færdselsbetjent for at få hende til at standse.

- Bare en dag tidligere havde jeg talt med min svoger, som er politibetjent, om problemet med vejpirater. Om at man ikke bør stoppe, når de forsøger at standse dig, fortæller hun. 

Anne Karlsson besluttede hurtigt at trykke speederen i bund for sin datters skyld. Men manden gik ikke ud til siden, selvom hun nærmede sig med høj hastighed. 

- Han ser mig komme i fuld fart, men flytter sig ikke. Alt går meget hurtigt, men jeg har tid til at tænke, at jeg skal forsøge at svinge omkring ham, hvis han ikke bevæger sig. Ellers ville det have haft ødelæggende konsekvenser. 

Læs også

Intet spor af Emilie: Nu åbner hendes familie for ny mulighed

Manden hopper endelig ud til siden, da bilen er få meter fra at ramme ham. Hun ser i bakspejlet, at han ryster på hovedet.

- Sikke et fjols! Det kunne være gået rigtig galt. Jeg var virkelig irriteret i lang tid bagefter, og min datter var ked af det. Hun bemærkede, at noget var galt, siger Anna Karlsson til Expressen.

Hun ringede senere til politiet og fandt ud af, at hun ikke var den første, der havde anmeldt manden. Politiet havde faktisk fjernet ham fra området flere gange samme dag.

- Vi må forsøge at finde en løsning på det her med vejpirater. De udsætter sig selv og andre for fare, siger Anna Karlsson og tilføjer, at hun ikke fortryder, at hun gassede op.

- Man ved ikke, hvad der var sket, hvis jeg var stoppet. Han kunne have været aggressiv eller måske påvirket. Hvad hvis han havde et våben eller forsøgte at komme ind i bilen? Med min datter i bilen havde jeg aldrig løbet den risiko.

 

Dagens Gossip