Baby med voksentunge smiler for første gang efter succesfuld operation

Tungen voksede i et uhørt tempo, og selvom lægerne forsøgte at beskære den røde muskel, så voksede den lange tunge ud igen på nærmest ingen tid.

En lille pige fra den amerikanske delstat South Dakota kan smile for først gang, efter hun har fået fjernet store dele af sin gigantiske tunge.

Tungen dinglede allerede et pænt stykke ud af munden, da Paisley Morrison-Johnson blev født for omkring halvandet år siden.

Facebook

21-årige Madison Kienow og den to år ældre Shannon Morrison-Johnson var lykkelige for deres lille pige, der allerede en efter fødsel hun afhængig af den iltmaskine, da hun ellers risikerede at blive kvalt til døde i det kødfyldte smagsorgan. 

Tungen voksede i et uhørt tempo, og selvom lægerne forsøgte at beskære den røde muskel, så voksede den lange og brede tunge ud igen på nærmest igen tid.

Paisley Morrison-Johnson er født med lidelsen Beckwith-Wiedemann syndrom, der siges at ramme én ud af 11.000 nyfødte børn på verdensplan.

Foto: Facebook

Hendes tunge var så stor og fed, at selv lægerne var i chok over størrelsen på den slimhindebeklædte muskel i munden på barnet.

Læs også

Politiet efterforsker ubegribelig sag: Lille baby sat til salg på nettet

I sine første seks levemåneder var Paisley Morrison-Johnson nødt til at få sine måltider i en sonde, og de nervøse forældre bad til de højere magter om, at barnets mund ville vokse sig stor nok til at kunne rumme den forvoksede tunge.

- Tungen stak konstant ud af munden, og hun tyggede hele tiden på den, da den fyldte så meget plads i munden, forklarer Madison Kienow til The Mirror.

Foto: Facebook

Et nyt kirugisk indgreb har ført til en succesfuld reducering af tungens størrelse, så nu smiler Paisley Morrison-Johnson, der har fået fjernet omkring seks centimenter af sin tunge.

- Det er skønt at se hende smile, og hun har ikke længere problemer med at spise, hvilket er en kæmpe lettelse, forklarer moren til den lille guldklump.

Foto: Facebook

- Hun er ligesom en helt by baby. De nye ansigtstræk får hende til at se anderledes ud, hun smiler meget, siger Paisley Morrison-Johnson og afslører, at pigen er tæt på sige sine første ord.

 

Dagens Gossip