Billister advares imod at høre ‘verdens mest afslappende sang’ mens de kører bil

Foto: Shutterstock

Der er en sang, der er så afslappende, at billister advares imod at høre den, mens de kører bil.

Siges at være den mest afslappende sang nogensinde, har det otte minutter lange musikstykke vist sig at reducere blodtrykket, sænke pulsen og også reducere niveauet af kortisol, også kendt som stresshormonet.

Det kan gøre folk så afslappede at de bliver trættet - hvilket er derfor, at den ikke skal lyttes til, mens man kører bil.

Læs også

Putin advarer: Truslen om atomkrig stiger

I en undersøgelse fra shower gel-mærket Radox Spa viste sangen - som kaldes Weightless af Marconi Union - sig endda at være mere afslappende end at tage ud at gå en tur, få en massage eller nyde en kop te.

Undersøgelsen var en gruppe kvinder, der fik tidsbestemte puslespil til at fuldføre for at øge stressniveauet. De blev derefter spillet en række forskellige sange, mens puls, blodtryk og vejrtrækning blev overvåget.

Undersøgelsen viste, at sangen Weightless var 11 procent mere effektiv end andre, hvilket reducerede angst med 65 procent og gjorde endda nogle af deltagerne 'døsige'.

Dr. David Lewis-Hodgson, som udførte forskningen, sagde: "Resultaterne viser tydeligt, at nummeret inducerede den største afslapning - højere end nogen af ​​de andre testede sange.

"Hjerneundersøgelser har vist, at musik virker på et meget dybt niveau i hjernen og stimulerer ikke kun de områder, der er ansvarlige for at behandle lyd, men også dem, der er forbundet med følelser.

"Faktisk var Weightless så effektiv, at mange kvinder blev døsige, og jeg ville fraråde at køre bil, mens man lytter til sangen, fordi det kunne være farligt." Fortæller David Lewis-Hodgson til LADbible.

Læs også

DMI advarer: Det her skal du passe på!

 

 

 

Dagens Gossip