Bryllupsfotograf gjorde chokerende opdagelse: Så gik han til angreb på brudgommen

Foto: Shutterstock.com

En tyrkisk fotograf er blevet hyldet på de sociale medier for sin handlekraft, efter han standsede et bryllup med en ufrivillig barnebrud.

Tyrkiske Onur Albayrak arbejder som fotograf, og en sommer skulle han arbejde som fotograf til et bryllup i den tyrkiske provins Malatya i det østlige Tyrkiet. 

Da han kom frem og så bruden, besluttede han dog, at han ikke ville tage ét eneste billede, og hele festen endte hurtigt i ét stort kaos, som resulterede i en brækket næse til brudgommen. 

Det skriver flere medier, inklusiv Reuters

Bryluppet skulle afholdes i Turgut Özal Nature Park i den tyrkiske provins, og da han kom frem opdagede fotografen, at bruden så mere end almindelig nervøs ud. 

Ifølge den tyrkiske avis Hurriyet Daily News var hun faktisk "rædselsslagen," og Albayrak kunne desuden se, at hun så meget ung ud. 

Han spurgte derfor ind til brudens alder og velbefindende, og da han fandt ud af, at hun kun var 15 år gammel, besluttede han, at han ikke ville være med til at afholde brylluppet, og han nægtede derfor at tage billeder.

Ikke nok med det så forsøgte han også at overtale brudgommen til at droppe brylluppet, og det endte i et slagsmål, hvor Albayrak brækkede brudgommens næse. 

Fotografen har senere forklaret sine handlinger i et opslag på sin facebookside, hvor han blandt andet har skrevet, at "Børnebrude er lig med børnemishandling."

Han forklarede desuden, at han ikke håber, at han kommer til at opleve noget lignende igen, men at han vil gøre det samme, hvis det skulle ske en anden gang, og at han ikke har fortrudt sine handlinger. 

Albayrak er siden blevet bakket op og hyldet af flere tusinde borgere, og direktøren for NGO'en 'Equality Now' (red. Lighed nu), Yasmeen Hassan, har desuden været ude og sige, at han håber, at "myndighederne har bemærket det og retsforfølger brudgommen" og har desuden kaldt Albayraks handlinger for "episke."

Børnebrude er nemlig ulovlige i Tyrkiet, da minimumsalderen for at blive gift i landet er 18 år. Alligevel oplever landet store problemer med barnebrude.

"Folk vil meget ofte gerne undgå at lave en scene på grund af sociale årsager," har Hassan forklaret om årsagen til Reuters. 

Det omtalte bryllup fandt sted d. 5. juli 2018. 

Generelt problem i Tyrkiet

Ifølge data fra FN's børnebureau (UNICEF) har Tyrkiet et af de højeste antal barnebrude i hele Europa, og UNICEF's tal viser således, at cirka én procent af alle piger i Tyrkiet bliver gift før de er 15 år og hele 15 procent bliver gift, før de er 18 år - til trods for, at det er ulovligt. 

Antallet af barnebrude i verden generelt er godt nok faldende, men det vurderes, at cirka 12 millioner piger under 18 år hvert år bliver gift, hvilket medfører store konsekvenser for deres helbred og uddannelse. 

UNICEF's mål er derfor også at komme problemet til livs inden 2030, og det er således ét af FN's verdensmål. 

Ifølge organisationen 'Girls not Brides' (red. Piger ikke brude), er krisen i Syrien og flygtningestrømmen, som er blevet skabt deraf, også en medvirkende faktor til, at der er kommet flere barnebrude til lande som Tyrkiet.

Læs også

Bilist optager bevidst to parkeringspladser: Så opdager folk den 'chokerende' seddel i forruden

 

.

Dagens Gossip