Buschaufføren Ari troede først, han så en pose affald i vejkanten – men så indså han alvoren

Foto: Privat

"Hvis der ikke havde været sne på jorden, havde jeg overset det."

Ari Kimari kører bus til hverdag. Men uforvarende blev han også en hverdagshelt, da han reddede en mands liv en tirsdag morgen.

Den 52-årige buschauffør havde lige hentet bussen i garagen i Vartofte uden for Falkirk i Sverige og skulle til at hente det første hold skoleelever, da han fik øje på noget i vejkanten, skriver Aftonbladet.

Læs også

Måtte tilkalde politiet efter voldsomt kø-drama i Rema 1000

Han troede først, at nogen havde kastet en affaldspose i haven, men da han kørte forbi, så han, hvad det var.

Derfor kørte chaufføren en ekstra tur rundt om blokken for at undersøge sagen nærmere. Anden gang han kørte forbi, kunne han tydeligt se, at det var en mand, som lå på jorden.

Han var iført en tynd jakke, skjorte, bukser og sko, men ingen strømper. Ifølge chaufførens eget udsagn var det et rent held, at han opdagede manden.

"Hvis der ikke havde været sne på jorden, havde jeg overset det. Så var der gået en time, før personalet på skolen i nærheden havde opdaget ham," siger Ari Kimari.

Chaufføren hjalp manden op og ind i bussen. Manden virkede forvirret og vidste tilsyneladende ikke, hvordan han var endt i sneen. Nu var chaufføren ved at være sent på den, men han måtte hjælpe den meget nedkølede mand.

Manden virkede ikke så dårlig, at det var nødvendigt at ringe efter en ambulance. I stedet besluttede chaufføren sig for at køre forbi centralstationen, hvor der i det mindste var varme.

Ari Kimari kørte manden til stationen og vendte efter sin rute med skolebørn tilbage. Netop da var en af mandens venner ankommet for at hjælpe ham til sygehuset.

Det er ikke første gang, at chaufføren har reageret i en krisesituation. Han har gentagne gange stoppet slagsmål og stoppet tyve.

"Jeg reagerer, når der sker noget, eller jeg ser noget mistænkeligt. Så kan jeg ikke holde kæft. Folk bør bekymre sig mere om andre mennesker. Næste gang er det måske en selv, som for eksempel får et slagtilfælde eller lignende. Så vil man jo gerne have, at nogen hjælper og ikke bare går forbi," fortæller hverdagshelten Ari Kimari.

Læs også

SÅ meget tjener Mariah Carey på julesang HVERT år

 

 

Dagens Gossip