Catherine opfandt fidget spinneren: Så meget har hun tjent på det

19/09/2023 10:03

Nicolai Steinicke

Viralt
Foto: X
Foto: X
Catherine opfandt fidget spinneren tilbage i 1997.

Mest læste i dag

Fidget-spinneren er nu en essentiel genstand, som mange af os har i lommen for at fordrive tiden.

De små ting var ejet af alle tilbage i 2017, hvor man ikke kunne forlade huset uden at se nogen snurre en fidget spinner mellem fingrene. 

Detailhandlere solgte titusindvis af millioner af de små dimser, og mens nogle mennesker elskede dem så meget, at de spiste dem, hadede andre dem simpelthen, og nogle mennesker tjente en masse penge på at sælge dem.

Legetøjets oprindelige opfinder Catherine Hettinger formåede dog aldrig at tjene penge på dillen. Det skriver LADbible.

Hun fortæller, at hun fandt på den originale idé til fidget-spinneren tilbage i 1993 og forsøgte at pitche den til en række legetøjsforhandlere, inklusive Hasbro, men de afviste hende.

Catherine fik patent på sin opfindelse i 1997, men i 2005 var den udløbet, da hun ikke havde råd til fornyelsesgebyret på $400 (2.800 danske kroner) for at holde fast i rettighederne til enheden, hvilket betyder, at enhver kunne lave deres egen version eller design af fidget spinneren uden at løbe ind i juridiske problemer.

Spol frem til 2014 og Scott McCoskery opfandt noget, han kaldte Torqbar, som dybest set var en fidget spinner.

Han sagde, at han havde opfundet den, fordi han ville have noget at fokusere sine hænder på under møder på arbejdet, så han ikke ville tumle så meget, mens hans chef drønede videre.

Det ville stadig tage et par år, før de for alvor steg i popularitet, men fidget-spinnere fortsatte med at blive et af de mest populære legetøj i de 'nye 10'ere' (eller hvad det nu er, vi kalder det foregående årti).

Uden at have patentet og ikke lave legetøjet selv, stod Hettinger tilbage med at tjene absolut ingen penge ud af fidget spinner-dille, som solgte millioner af legetøj rundt om i verden.

På trods af at hun ikke var i stand til at tjene penge på dillen og selv kæmpede for penge, fortalte Catherine til The Guardian tilbage i 2017, at hun var 'glad' for, at folk nød det, hun skabte.

Hun accepterede også, at de fleste opfindelser bare ikke tjente penge, selvom mistænkte ting kunne have været meget anderledes, hvis nogen bare havde investeret i hende for alle de år siden.