De færreste danskere tænker formentlig over det til dagligt, men rigtig mange danske by- og vejnavne kan få smilet på folks læber, når man oversætter dem til engelsk.
Lige nu læser andre
Louise Rindahl (bedre kendt som Kelly Louise Killjoy) er en ung dansk kvinde, som til dagligt arbejder som influencer.
På kort tid har hun formået at opbygge især en TikTok-kanal (@kellylouisekilljoy) med utallige følgere og gøre det til en levevej.
Det har hun gjort primært ved at lave sjov med de nordiske lande og vores sprog, og én af hendes seneste videoer er ingen undtagelse.
Her er hun sammen med sin mand taget til Vestjylland “bare for at finde sjove by- eller vejskilte,” og selvom by- eller vejnavnene i videoen ikke lyder specielle for os danskere, så har det fået tusindvis af udlændinge til at grine og kommentere på videoen, som er blevet delt på blandt andet TikTok, hvor hun har mere end én million følgere.
Her er den blevet set mere end 300.000 gange og har fået over 50.000 ‘likes’.
Se videoen herunder (Artiklen fortsætter under videoen):
data-video-id="6718335390845095173" style="max-width: 605px;min-width: 325px;" >Funny city- or street signs in Vestjylland, Denmark #learnontiktok #denmark #vestjylland #streetsigns
I videoen præsenterer Louise byer som Ølgod (Beer-good), Tarm (Intestine), Lem (Hatch eller “meget mere accepteret; penis”) og Ølstrup (Beer-ville).
Den unge TikTok’er besøger desuden Ondaftenvej (Evil-evening-street), Klitvej (Dune Street “eller meget vigtigere; Clit Street) og Røgindvej (Smoke-in-road).
Hun påpeger desuden, at man skal “specificere hvilken,” hvis man skal til Paris, da der findes en landsby ved navn Paris i Vestjylland.
Hende og mandens ‘roadtrip’ sluttede i Ølby (Beer Town).
I kommentarfeltet, som indeholder næsten 1.000 kommentarer, er det tydeligt at se, at videoen falder i god jord hos hendes mange udenlandske (og danske) følgere.
En har for eksempel skrevet: “Ironien ved at du havde svært ved at finde Klitvej [grine smiley].”
En anden foreslog, at hun skulle være taget til Middelfart, hvilket på engelsk lyder som at sige middelprut.