De 10 sundeste ting du kan bestille på McDonald's

Er det rent faktisk muligt at købe noget kalorielet på McDonald's? Tjaaa... Foto: Shutterstock

Hvad er mon det sundeste valg på McDonald's? Og hvor mange kalorier gemmer en hamburger på? Vi giver dig svaret her.

At gå på McDonald’s for at bestille et sundt måltid er lidt ligesom at køre søndagskørsel i en Ferrari.

Men skulle man alligevel vove sig hen på ’restaurant den gyldne måge’ i jagten på et tilnærmelsesvis sundt måltid, så findes der faktisk en række bestillingsmuligheder, der er sundere end gennemsnittet - eller i hvert fald mere kalorielette.

Så hvis du prøver at overholde slankekurens strikse regler, men samtidig ikke kan holde dig væk fra McDonald’s, kan du passende nedfælde denne liste over de mest kalorielette snacks, McDonald’s har at byde på.

Så er det alligevel muligt at stille den hurtige sult med McD. 

Læs også

Vil du have et pænere smil? Ny forskning afslører at kokosolie bleger din tænder

1. Frugt: Hvis du ikke ligefrem sukker efter friture, men stadig har lyst til at gå på McDonald’s, kan du købe en pose gulerødder, som blot indeholder 14 kcal, eller en pose æblestykker med 27 kcal.

2. Chilli Cheese Tops: Listens første rigtige snack, som får mundvandet til at løbe. Direkte fra frituregryden: Chilli Cheese Tops. Hvis du bestiller en pose med tre stykker, vil de små velsmagende kugler resultere i 157 kcal lige ned i løgneren.

Læs også

Kristian opdagede to tyve foran sit hus: Da han så, hvad de havde i hænderne, viste han ingen nåde

3. Hotwings: En anden populær snack er hotwings, der ligeledes kommer i poser med tre stykker. De stærke vinger indeholder 169 kcal. Haps!

4. Chicken McNuggets: Mmm, endnu en snack, som hurtigt kan fortæres, når den hurtige sult skal dulmes. Fire nuggets gemmer på 179 kcal. Men vær opmærksom: Bestiller du flere end fire, bliver det hurtigt en kaloriebombe. Og der er også kalorier i dip - de er ikke medregnet i 179.

Fire nuggets har aldrig skadet nogen. Foto: Shutterstock

5. Smoothie: Det kan faktisk bedre betale sig at spise snasket tilbehør end at drikke en McDonalds-smoothie. For bestiller man den forfriskende drik med jordbær- og banansmag, så vil du få 181 kcal gennem sugerøret, mens den med mango- og ananassmag indeholder hele 193 kcal.

6. Milkshake: Er man stadig tørstig, kan man bestille en milkshake, men hold lige øje med hvilken variant, du bestiller. For mens en lille milkshake med vaniljesmag indeholder 196 kcal, gemme der sig hele 408 kcal i en stor milkshake med banansmag. Det er noget af en forskel.

En smoothie eller en milkshake inderholder flere kalorier, end man skulle tro. Foto: Shutterstock

Der er ikke desværre ikke BigMac på listen. Foto: Shutterstock

7. Sundae: Har du medbragt din søde tand på McDonald's, så kan du snuppe en sundae med jordbærsmag. Du må godt - for den gemmer nemlig 'kun' på 227 kcal.

8 Pomfritter: Hvis du hungrer efter en omgang sprøde og saltede fritter, så kan du godt slippe afsted med at spise en lille pose, som kun indeholder 239 kcal. Men husk at dip, hvis du ikke kan undvære det, trækker regnskabet op.

En lille pose pomfritter er ikke så galt i kalorieregnskabet. Foto: Shutterstock

Skal du for alvor slå dig løs, så bestil denne kaloriebombe: 894 kalorier - og så er dippen ikke medregnet. Foto: Shutterstock

9. Hamburger: Den første burger på listen er muligvis også den kedeligste på fastfood-gigantens menukort. Den klassiske hamburger består nemlig ikke at meget mere end en bøf, lidt ketchup og blødt brød. Den koster til gengæld kun 254 kcal i regnskabet.

10. GrovChicken: På en 10. plads finder vi restaurantens sunde alternativ. Den klassiske McChicken har fået et ansigtsløft med groft brød og hedder derfor nu GrovChicken og indeholder 288 kcal. Selvom den indeholder flere kalorier end de andre snacks på listen, så skal man huske, at den også fylder mere. Målt på pr. 100 gram er kalorieindholdet helt i orden.

Hvis du derimod skulle være ganske ligeglad med kalorier og nærmest gå efter det mest bombastiske og kalorietunge på menukortet, så skal du, hvis du drømmer om en burger, vælge den bastante Big Tasty Bacon, som gemmer på svimlende 885 kcal.

Som McDonald's absolutte topscore på kalorieskalaen finder vi overraskende nok bestillingsmuligheden '20 Chicken McNuggets' - en kaloriebombe, der serveres i en boks, og indeholder hele 894 kcal.

Velbekomme!

Personalet afslører: Derfor skal du altid bede om kvitteringen på McDonald's

 

Dagens Gossip