Derfor skal du aldrig bruge pengeskabet på dit hotelværelse

Det kan komme til at koste dig dyrt at låse dine værdier inde, når du er på ferie.

De fleste af os kender det.

Man er på ferier i udlandet og er på vej ud fra sit hotelværelse for nyde sydens sol, den spændende mad og den fremmede kultur. Samtidig gider man dog ikke medbringe både pas, værdipapirer og hele familiens kontantbeholdning af frygt for taske- og tricktyve.

Derfor benytter mange turister sig ofte af det lille pengeskab, der næsten altid er at finde på de fleste moderne hotelværelser i dag.

På den måde kan man efterlade flere af sine værdier og samtidig vide sig sikker på, at de er i sikkerhed på hotelværelset.

Læs også

Brun uden sol: Nyt produkt kan gøre dig brun uden at skade huden

Sådan er opfattelsen i hvert fald hos de fleste, men desværre er ikke alle hotel-pengeskabe ligeså sikre, som vi går og tror. Det skriver New York Post.

Når man vælger at låse sine værdier inde i pengeskabet på et hotelværelse, vælger man selv sin kode - ofte på fire cifre - så det kun er én selv, der har adgang til skabet.

Hvad de fleste dog ikke ved, er at den slags pengeskabe alle kommer med en administrator-funktion indbygget af fabrikanten. Denne funktion giver adgang til pengeskabet - uanset om du kender den indtastede kode eller ej - så længe du aktivere ‘super-bruger-mode’ og indtaster den automatiske fabrikskode 999999, som skabet er indbygget med.

Læs også

Prins Henrik vender Danmark ryggen: Har slået sig ned i afrikansk land

Og wupti - så har alle med kendskab til denne funktion adgang til dine beskyttede værdier.

Selvfølgelig er det muligt for et hotel at ændre fabrikskoden til en række cifre, man selv vælger, men denne sikkerhedsforanstaltning glemmer rigtig mange hoteller at tage højde for - muligvis fordi det bliver glemt i skyndingen, når flere hundrede pengeskabe skal installeres på et nyt hotel.

Af samme grund bør du altid teste pengeskabet på dit næste hotelværelse, før du tager det i brug.

I denne advarselsvideo, der er lavet for nylig, kan du se, hvordan du bærer dig ad.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip