Derfor skal du lade dine børn pille næse og spise bussemænd

26/04/2017 10:30

Nils Würtzenfeld

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Selvom det virker ulækkert, så bør du ikke afholde dit barn fra at pille næse og efterfølgende indtage fundet. Faktisk bør du også selv overveje at fortære dine bussemænd. Det er nemlig sundt.

Mest læste i dag

Alle børn har gjort det, ligesom alle forældre har bedt deres børn om fluks at lade være med det.

Vi snakker naturligvis om at pille bussemænd og efterfølgende lade fingeren med næsefundet glide hurtigt ind i munden.

Et syn og en vane som de færreste forældre bifalder, men nu påstår forskere, at bussemænds-forskrækkede forældre bør blande sig uden om, når deres børn graver efter guld i næseborene. 

Et studie fra 2015 har nemlig vist, at der er adskillige fordele forbundet med at indtage de tabubelagte bussemænd.

For selvom det ser både uopdragent, uappetitligt og upassende ud, når en barnefinger fisker efter grøn-gule godter i næsen, så skulle både snot og bussemænd være fyldt med gode bakterier, der kan være gavnlig og faktisk beskytter os og især vores tænder, påstår forskerne.

Mens snot og bussemænd indeholder en stor mængde bakteriestoffer, der beskytter vores tænder mod huller, så udgør slim fra næsen samtidig en nyttig barriere, som beskytter vores mund mod skadelige bakterier.

I forskningsstudiet er man nået frem til, at især børn i voksealderen har godt af bussemænds helbredsfordele.

Ud fra studiet har forskerne yderligere tænkt sig at udvikle tyggegummi eller tandpasta, som skal indeholde nogle af de positive egenskaber, som findes i vores næse-efterladenskaberne.

Forskerne påstår også, at slim fra næsen kan være med til at beskytte kroppen mod både infektioner, mavesår og endda HIV.

Studiet bliver endda bakket op af den australske lunge-specialist, Friedrich Bischinger, der påstår, at folk, der piller næste, er sundere og gladere og sandsynligvis i bedre kontakt med deres krop.

Dermed er der åbnebart ingen ende på, hvor sundt det er at pille næse og efterfølgende stille den lille sult med en bussemand eller to.

Af samme grund forslår forskerne bag studiet, at det ikke kun er børn, men også voksne, der for fremtiden glemmer alt om god opdragelse og kaster sig over et måltid bussemænd.

Altså for helbredets skyld.

Velbekomme.

Læs også: Pas på: Arbejde på disse tidspunkter kan gøre dig alvorligt syg.