Det ligner helt almindelige grantræer - men bare vent til du ser hvad de gør

16/05/2023 11:11

Emil Martesen

Viralt
Foto: Privat
Foto: Privat
Du gætter aldrig, hvordan træerne har bidt sig fast på alles læber.

Mest læste i dag

Det er ofte forbundet med mennesker, når man hyldes for at gøre god figur. 

Men i denne historie er sagen en helt anden. 

Historien bunder i, at Sara Tomkins mistede sit job som koncerthusdirektør tilbage under den første lockdown i 2020 på grund af fyringer. 

Men herefter begyndte hun at lede efter et nyt projekt, der kunne se dagens lys. 

Og da hun kiggede ud af vinduet og så de få juletræer i sin have, fik hun en idé. 

Tilbage i foråret 2020 besluttede hun sig nemlig for, at plante 400 grantræer i sin baghave. 

Og hun lægger ikke skjul på til Sunday Times, at der hvert år sker en vejrmæssig katastrofe i december, hvorfor hun fik ideen om at plante 400 juletræer i baghaven: 

"Hvert år er der en vejrmæssig katastrofe i december. Jeg kunne ikke forstå, hvorfor vi som samfund ikke genplantede dem efter brug, eller hvorfor der var så få steder, der tilbød denne service. Det virkede som om, at vi havde en blind vinkel, fordi det var jul. Så jeg besluttede mig for at prøve at gøre det selv”. 

Og på et tidspunkt bliver træerne for store til at passe ind i folks stuer som juletræer. Og det er her, træerne får et nyt formål: at redde byer fra oversvømmelser. 

Det sker i kølvandet på, at nogle byer i Yorkshire-området i England har været hårdt ramt af massive oversvømmelser, der har forårsaget skader for millioner af pund. 

Og projektet er bestemt heller ikke gået ubemærket hen. 

Et hav af mennesker fra området har ikke lagt fingre imellem, når de alle har hyldet den smukke gestus, som både Sara og træerne gør for området.