Dette trick vil hurtigt få dig til at falde i søvn

Foto: Shutterstock.com

Har du svært ved at falde i søvn om aftenen? Dette trick kan hjælpe dig med let at falde i søvn.

Søvn er noget af det vigtigste, et menneske har brug for. Alligevel kan det være rigtig svært for mange mennesker at få nok af det, også selvom de sætter tid nok af til det.

Når hovedet rammer hovedpuden, er der nemlig rigtig mange tanker, der pludselig begynder at dukke op i hovedet på en, og det kan gøre det rigtig svært at falde i søvn.

Læs også

Melder ud: 4 uger med all-inclusive er billigere end at tænde for varmen derhjemme

Heldigvis findes der flere forskellige metoder og teknikker til at hjælpe en med at falde i søvn. Du kender helt sikkert den med at tælle får, men det er ikke det, vi er ude i her.

En anerkendt psykolog og søvnforsker Michael Breus fra The American Academy of Sleep Medicine i USA, har valgt at dele sit trick til, hvordan man kan undgå de mange tanker, der flyver rundt i hovedet, og hvordan man hurtigt kan falde i søvn.

Hans trick går ud på at man tæller baglæns ned fra 300, og det gør man ved at benytte sig af tre-tabellen. Du starter altså på 300, og derefter 297, 294, 291 og sådan fortsætter du hele vejene ned til nul.

Er du ikke faldet i søvn, når du rammer nul, så starter du bare forfra igen.

Årsagen til at denne teknik skulle virke, er, at mens du tæller ned fra 300, så vil du bruge de tanker på at tænke på, hvilket tal der kommer næste gang. Dette holder dine tanker væk fra alle de andre mange tanker, som ellers ville holde dig vågen.

Derudover skulle man falde forholdsvis hurtigt i søvn, fordi det er rigtig kedeligt.

Mange eksperter foreslår, at man ikke sover med sit tv tændt, men dette er Michael Breus faktisk tilhænger af. Så længe man dog nøjes med at lytte og ikke følge med. Mens man lytter til tv’et, vil man igen glemme de andre tanker, der holder en lysvågen.

Søvnforskeren Michael Breus kommer også med fire andre tips til at sove bedre i denne video.

 

Læs også

Ung mor skulle amme sit barn: Det her må du aldrig gøre

 

 

Dagens Gossip