Ekspert: Alle mænd bør skille sig af med disse 5 ting for at gøre kæresten glad

30/04/2018 19:30

Nils Würtzenfeld

Viralt
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sexolog og parforholdsekspert Jakob Olrik peger på en række ting, som mænd gør klogt i at skille sig af med, hvis de vil glæde deres bedre halvdel.

Mest læste i dag

En tung lædersofa med dertilhørende bord i glas, et kolossalt fjernsyn samt pokaler fra dengang, han stadig var nogenlunde aktiv på fodboldbanen.

Disse genstande finder du ofte i en (single) mands hjem, men i de fleste tilfælde falder disse ting langt fra i god jord hos kvinderne.

Men hvad sker der, når en mand og en kvinde flytter sammen? Ifølge Jakob Olrik, der er sexolog og parforholdsekspert, kan der i forbindelse med en fælles indretning stadig være en del ting, som kvinden går og er irriteret over i hverdagen, selvom manden i sin tid fik overtalt hende til at få det med i deres nye, fælles hjem. Det fortæller han i et interview med DBA Guide.

- Ved at skille dig af med de af dine ting, som hun går og bliver frustreret over, fortæller du din kæreste, at du lytter til hende, og at hendes trivsel er vigtig for dig. Det er en kærlighedserklæring i sig selv, og det er kun godt for parforholdet, forklarer Jakob Olrik og fortsætter:

- Man skal ikke bare holde på sine ting af princip. Man skal tænke på, at der er en kvinde i den anden ende, og hver gang man skiller sig af med noget, bliver man en tand mere fri. Fri for skænderier, og man får dermed en ny mulighed for at købe nogle fælles ting, som begge parter er glade for, lyder rådet fra Jakob Olrik, der blandt andet er kendt for at medvirke i tv-programmet 'Kender du typen',

Har du ingen idéer om, hvad din kæreste går og irriterer sig over i jeres fælles hjem, så har Jakob Olrik udpeget 5 ting, som mænd typisk har, og som mange kvinder helst vil være fri for. 

1. Sportsudstyr

Ifølge Jakob Olrik bør du skille dig af med sportsudstyr, som er et permanent element i indretningen:

- Hvis halvdelen af stuen er lavet om til Fitness DK, så bør du sætte det til salg lige nu. Romaskinen og motionscyklen hører for eksempel ikke til i en stue. Det ser ikke bare grimt ud, det lugter også. Du må dyrke sport i fitnesscentret eller udenfor og lade stuen være et sted, hvor du kan slappe af og have gæster, siger Jakob Olrik.

2. Plakater

- Mænd har en tendens til at have en del grimme plakater. Plakater, som ikke er rigtig kunst, og dem er der helt sikkert en masse kvinder, der irriterer sig over, fortæller han.

For begge parters skyld, mener Jakob Olrik derfor, at mændene bør smide disse ud, og i stedet kan man som par købe noget ny kunst til væggene sammen. Men husk at alliér dig med din kæreste, inden du går ud og investerer i ny kunst, du tror, din kæreste vil synes om. Ellers vælger du meget muligt forkert.

3. Samlingen

Mænd samler typisk på et eller andet mærkeligt, og det er der mange kvinder, der hader.

- Samlinger har det med at ligge og samle støv, og er der noget, kvinder ikke kan lide, så er det støv. Dertil er det bare ikke sexet med samlinger. Det er noget nørdet halløj, siger sexologen og opfordrer derfor alle mænd til at skille sig af med den gamle samling, hvis de reelt set ikke har nogen glæde af den eller bruger den til noget. 

4. De store højtalere

Rigtig mange mænd har stadig proppet hjemmet fuldt med deres store højtalere, og hvis de bor sammen med en kvinde, er der ifølge sexologen stor risiko for, at hun går og ærgrer sig over dem:

- Som mand bør du skille dig af med højtalerne. De lyder ikke bedre end de små – det argument holder ikke længere. De er grimme, de er store, og så ligner de to store alterer inde i stuen, siger Jakob Olrik.

Derfor gør du uden tvivl din kvinde glad ved at kassere – eller sælge - dine herre-højtalere.

5. CD-samlingen

Hvis du som mand stadig har en CD-samling stående, så kan det være en god idé at skille dig af med den. Det mener Jakob Olrik.

- Det er kikset at have en CD-samling i dag. Virkelig pinligt. Sådan en samling skal bare ud lyder rådet.

Hvad bør kvinderne smide ud?

Til gengæld peger Jakob Olrik også på fem ting, som kvinderne til gengæld bør overveje at skille sig af med i parforholdets navn.

1. Lyskæder

Det er jul en gang om året, og dér kan kvinderne pynte hjemmet med lyskæder. Ellers ikke, siger sexologen.

2. Store, blomstrende møbler

De fleste mænd er til det mere minimalistiske look, fordi de er mere praktisk orienteret, så derfor vil du gøre ham meget glad, hvis du satte de blomstrede sofapuder, den blomstrede sofa og dit blomstrede sengetøj til salg, forklarer Jakob Olrik.

3. Krystaller

Alt sådan noget glimmer og glitter hører til i et prinsesseunivers – eller på et lillepigeværelse, siger Jakob Olrik. Så hvis du vil gøre din kæreste en tjeneste, så sæt de tunge, farvede stykker sten til salg

4. Duftlys

Duftlys kan dufte af alverdens ting, men ens for dem alle er, at de i mændenes næse ikke dufter lige så godt som hos kvinderne, fortæller sexologen.

5. Arvestykket, der fylder

Dét, der især gør, at mænd har lidt modstand mod de større, mørke arvestykker er, at de fylder, lyder det fra Jakob Olrik.