Ekspert: Sådan kan du se, om din kat virkelig elsker dig

Arkivfoto.

Er du i tvivl om, hvorvidt din kat i det hele taget holder af dig, så findes der en række tegn, der kan afsløre det, fortæller en ekspert.

Der findes nok ikke mange hundeejere, der tvivler på, at der firbenede ven holder af dem.

Hunde er nemlig ikke blot trofaste og kærlige - de er også forholdsvis nemme at aflæse.

Katte er derimod en helt anden størrelse. For modsat deres evige nemesis, hunden, er katte meget mere egenrådige, private og stædige.

Læs også

Mascha Vang med vild afsløring: Tæt på at flytte til Kolding

En kat går nemlig sine egne veje og modsat hunde, har katte ikke et konstant behov for deres ejers opmærksomhed og omsorg. Derfor kan man som katteejer til tider blive helt i tvivl om, hvorvidt ens kat nu også elsker én, når den kun kommer hjem for at spise, sove og kradse sofaen i stykker.

Ifølge britiske Nicky Trevorrow, der er adfærdsekspert hos Cats Protection, findes der dog en række klare signaler om, at din kat blot spiller kostbar og at den i virkeligheden ikke kan undvære dig. Det skriver Metro.

Først og fremmest fortæller Nicky Trevorrow, at det altid er et godt tegn, hvis din kat spinder, når den er i nærheden af dig. Kattens spinden er nemlig et tegn på, at den er glad, og spinder den, mens den gnubber sig op ad dit ben eller ligger i dit skød, så betyder det, at den er glad sammen med dig.

Læs også

Populær tv-vært sætter stinkende dyr lejlighed til salg: Se billederne her

Dernæst er det også et godt tegn, hvis du hører en kvidrende fuglelyd fra din kat. Katte kan nemlig kvidrer som fugle og nej - de gør det ikke for at lokke et flyvende måltid tæt på - men som et udtryk for velvære.

- En bestemt form for ‘miaw’ kaldes at kvidre, og det er en måde, hvorpå din kat forsøger at hilse dig på en kærlig måde, forklarer Nicky Trevorrow.

Dernæst er det også altid et kærligt tegn, hvis din kat opsøger dig og hele tiden vil være i nærheden af dig. Vi mennesker finder det måske irriterende, når vores kat spadserer hen over tastaturet, mens vi sidder ved computeren, eller gentagende gange er ved at spænde ben for os, når vi er på vej ud på badeværelset, men faktisk gør katten det, fordi den elsker os og gerne vil være tæt på os.

Læs også

Kvinde fra Falster fik sit livs chok: Uventet gæst lå på hendes køkkengulv

Sidst men ikke mindst er det en kærlighedserklæring, hvis din kat gnubber dens hovede mod dig.

- Hvis din kat godt kan lide at gnubbe sine kinder og dens hovede på dig, så dækken den dig faktisk i feromoner, der fortæller andre katte, at du tilhører den, forklarer Nicky Trevorrow.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip