Eksperternes dystre forudsigelser: Vi er tæt på dommedag

Ifølge en række atomforskere, så er klokken to minutter i verdens undergang - ifølge deres berygtede dommedagsur.

I947 opfandt en række af verdens førende atomforskere det såkaldte ‘dommedags-ur’, som man hvert år siden har taget tiden på, og i år er uret faretruende tæt på verdens ende.

I 2018 viser uret nemlig kun to minutter i dommedag. Det skriver britiske Metro.

Uret har til formål at indikere, hvor tæt verden er på en altødelæggende atomkrig, der vil forårsager dommedag for den verden, vi kender.

De fiktive minutter skal vise, hvor langt fra - eller tæt på - verden er på atomkrig, og tilbage i 1947, da man første gang præsenterede det dystre ur for verden, vurderede forskerne, at verdens var syv minutter fra dommedag.

Læs også

Vil du have et pænere smil? Ny forskning afslører at kokosolie bleger din tænder

Siden har minutterne varieret. I 1949 - kun to år efter urets opfindelse - var verden tre faretruende minutter fra atomkrig, mens vi for eksempel i 1991 - efter den kolde krigs afslutning - var beroligende 17 minutter fra apokalypsen.

I år er den så gal i igen. Meget gal. For torsdag kunne forskere fra the Bulletin of the Atomic Scientist afsløre, at uret i 2018 kun er to minutter fra dommedag. Ikke siden 1953 har udsigterne til verdens undergang været så dystre. Dengang stod uret også på to minutter.

Sidste år så tingene dog ikke meget bedre ud. I 2017 stod uret på 2 1/2 minut - hvilket har gjort verden et halvt minut farligere sted at leve.

Læs også

Derfor skal du aldrig bruge pengeskabet på dit hotelværelse

Forskerne begrunder blandt andet det foruroligende valg af minutter med, at verdens ledere fra lande som USA, Rusland og Nordkorea langt fra kan enes og holder en meget aggressiv og fjendtlig toner overfor hinanden.

Især har USAs præsident Donald Trump og Nordkoreas leder Kim Jong-un flere gange truet hinanden med krig og altødelæggende atomvåben.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip