Elvis Presleys privatfly er blevet solgt på auktion: Billeder indefra vil få dig til at tabe kæben

05/06/2023 10:48

Nicolai Steinicke

Viralt
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Har du nogensinde spekuleret på, hvordan Elvis Presleys luksuriøse privatliv egentlig så ud? Nu er din chance.

Mest læste i dag

Den legendariske superstjernes private jetfly blev for noget tid siden solgt på auktion for mange penge, og det er ikke så mærkeligt, for billederne af dens interiør får stadig kæberne til at falde.

Elvis Presley er kendt over hele verden af ​​mange andre grunde end sin utrolige karriere som musiker. Udover musikken var han et stilikon for sin tid, som tydeligvis havde blik for mode, mad og varer på et generelt plan.

Tidligere i 2023 var der en del buzz i auktionsverdenen, da et privat jetfly ejet af Elvis Presley blev solgt.

Det er et Lockheed Jetstar-fly fra 1962. Kongen af ​​rock 'n' roll købte selv flyet den 22. december 1977 efter at have betalt, hvad mange troede var et svimlende beløb på det tidspunkt: $840.000. I euro ville det være omkring 5,8 millioner danske kroner, men ændringen i pengeværdien og også inflationen efter de år skal tages i betragtning.

Ifølge nogle skøn ville den pris i dagens penge svare til op til 4,2 millioner dollars, altså omkring 29 millioner danske kroner.

Det pågældende fly fragtede Elvis verden rundt indtil hans død i 1977. Siden da har det været parkeret og forladt midt i ørkenen uden for Roswell, Utah, USA.

I begyndelsen af ​​2023 dukkede flyet dog uventet op til salg på en auktion arrangeret af Mercum Auctions hjemmeside.

Salgsprisen på "Kongens" fly var kun $234.000 i sidste ende, hvilket mange mente var en billig pris for et fly med en så unik historie og ejer.

Ser man på billederne af flyets indre, er det tydeligt, at Elvis selv må have kunnet bestemme, hvordan interiøret er indrettet. Hele flyet er fyldt med komfortable og store fløjlslænestole til alle passagerer. Her følte man sig virkelig som en konge på himlen.

Selvom det var 1960'erne og 1970'erne, da de fløj med flyet, havde passagererne naturligvis mulighed for at se deres egne yndlingsprogrammer i fjernsynet. Det siger sig selv, at denne maskine var forud for sin tid.

Der er også et lille køkken inde i flyet, hvor stewardesser og stewardesser kunne tilberede måltider til en træt passager. Man kan kun undre sig over, hvor mange peanut-sandwich der er blevet lavet her gennem årene.

Hver afkroge af maskinen gemmer på flere vidunderlige og unikke detaljer, der taler om sin tids luksus.

I sidste ende gjorde James Webb , der optager videoer til YouTube-webstedet på sin egen " Jimmy's world "-kanal, krav på flyet til sig selv på auktionen . Han endte med at betale $234.000 for maskinen.

Efter endelig at have fået flyet hjem, kunne den nye ejer dog mærke, hvor dårlig en tilstand det faktisk var. Drømmene om at få flyet tilbage til himlen skulle hurtigt begraves, men i stedet planlægger han nu at tage flyet på udstilling rundt i USA for samtidig at samle penge ind til velgørenhed.

Her kan du se, hvilke planer Webb har for Elvis' maskine: