Enøjet kat var forsvundet i fem år - dukkede pludselig op på en olieplatform i Nordsøen

Foto: Shutterstock

En enøjet kat er blevet fløjet til Aberdeen, efter at den pludselig blev opdaget i en container på en olieplatform i Nordsøen.

Den sorte kat, der hurtigt fik tilnavnet 'One-Eyed Joe', så ud til at være blevet sendt fra Peterhead i Skotland til boreplatformen.

Da katten sprang ud af containeren, løb personalet først væk i forskrækkelse. En rutine formular blev efterfølgende udfyldt om sikkerhedshændelsen. 

Læs også

Lisbet Dahl overrasker: Mødte op alligevel

Men efter at den første forskrækkelse blandt platformens medarbejderne havde lagt sig, blev tiderne straks bedre for katten. Der var rigtig mange, der syntes, det var rart at fodre katten med kylling fra kantinen på platformen.

Naturligvis kan man ikke have katte på olieplatforme, så besætningen ringede til Scottish Animal Protection Service, SPCA, for at sikre sig, at katten blev fulgt ordentligt op. Dagen efter blev det arrangeret, at katten fik plads i helikopteren tilbage til Aberdeen.

Al omtale omkring den verdensvante kat førte til, at han blev identificeret som Dexter, et kæledyr, der forsvandt fra sin familie for fem år siden.

Da de undersøgte katten, viste det sig, at One-Eyed Joe var chippet – og ved scanning bekræftede personalet, at dette faktisk var Dexter.

Læs også

Fordobler prisen på gas: Vi er kede af det

 

Dagens Gossip