Forsker: Sådan øger du chancen for at vinde Lotto-millioner

Der findes ingen opskrift på at vinde i lotte, men der findes måder at forbedre dine chancer. Det forklarer en matematiker.

Adskillige danskere spiller hver uge lotto i håb om at vinde den helt store pengepulje, der giver råd til dyre biler, jordomrejser og luksushuse ned til vandet.

Alle der spiller lotto ved dog også, hvor store – eller rettere små – ens chancer er for at vinde, da det er tilfældigheder, der afgør, hvem der løber med de mange penge.

Dermed kan ens mikroskopiske chancer for at vinde umiddelbart synes fuldstændig ude af ens egne hænder, men faktisk er der en måde, hvorpå du kan forbedre dine muligheder for at vinde mange penge. Det skriver Videnskab.dk.

Som sagt er der ingen måde, hvorpå man kan forbedre sine chance for at vinde, men til gengæld er det muligt at påvirke, hvor meget man kan vinde. Det forklarer Andreas Nakkerud, der er ph.d.-stipendiat i Statistik og Biostatistik ved Det matematisk-naturvidenskabelige fakultet på Universitetet i Oslo.

Læs også

Brun uden sol: Nye selvbruner piller skal mindske risikoen for hudkræft

Ifølge Nakkerud er alle talrækker matematisk lige sandsynlige som vindertal, og derfor handler det om at spille på en talrække, som ingen andre spiller.

- Hver uge bliver der sat en præmiepulje af, som bliver fordelt blandt alle de forskellige vindere. Det betyder, at vi for at vinde den helt store gevinst, skal sørge for, at vi er de eneste, der har spillet vinderrækken, forklarer han til Videnskab.dk.

Andreas Nakkeruds første råd er at undgå talrække, hvor der optræder tydelige mønstre – eksempelvis 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, da disse mønstre også er meget genkendelige for andre.

Dernæst er det vigtigt, at du undgår at spille på mærkedatoer som eksempelvis dine børns fødselsdag eller jeres bryllupsdag.

Læs også

En million rejsekort bliver lukket - og du skal selv betale for et nyt

Det skyldes, at mange andre danskere gør præcis det samme, hvilket øger risikoen for at skulle dele pengepræmien med andre, hvis du en dag er så heldig at gå hen og vinde.

I stedet peget Andreas Nakkerud på, at man bør spille på tal fra 13 til 31. Det skyldes, at tallene et-tolv ofte spilles, da de repræsenterer måneder i en specifik dato. Dermed skiller man sig ud ved at vælge den ikke-eksisterende måned ’13’. 31 er dermed en konkret dato, men ifølge Andreas Nakkerud er der en grund til, at man netop bør vælge dette tal.

- Jeg foretrækker visse tal, nemlig tallene fra og med 13 til og med 31, fordi jeg tror, at datoer ofte danner grundlag for de rækker, som folk spiller. Jeg har flere gange hørt folk tale om rækker, som er baseret på tre datoer, og så ét af tallene 32, 33 eller 34, fordi disse tal aldrig forekommer i en dato, forklarer han.

Læs også

Kvinde prøvede at gemme sig for politiet: Kan du se hende på billedet?

Derfor lyder rådet, at man i stedet bør spiller tallet 31, da der er en lille chance for, at andre også vælger dette tal. 

Dermed skal man ifølge Nakkerud forsøge at vælge tal, der ikke er overrepræsenterede, og derfor fraråder han altså tallene mellem en og tolv og mellem 32 og 34.

Han afslutter dog med at påpege, at ved at følge hans råd, så risikerer man at følge et mønster, som andre også følger.

Læs også: Ægtepar spillede Lotto i årevis uden gevinst - ændrede taktik og vandt 7,5 millioner i lørdags

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip