Forskere: Hanhunde lyver om størrelsen, når de tisser

Foto: Shutterstock

Har du en lille hanhund? Så lyver den sandsynligvis om størrelsen, når den letter ben.

De fleste er klar over, at hanhunde ikke bare lader vandet, når de er tissetrængende eller skal afmærke deres territorium.

For før de kan sende en tilfredsstillende stråle afsted, skal benet - modsat hunhunde - lettes ud til siden, så man rigtig kan sprede sin urin.

Et forskerhold fra Cornell University i USA har dog set nærmere på, hvordan forskellige hunderacer løfter benet, da de havde en mistanke om, at hanhunde ikke altid er tro mod deres størrelse, når de tisse. Det skriver Videnskab.dk.

Læs også

Kan du huske din gamle telefon? Derfor er den blevet populær igen

Derfor besluttede forskerne sig for at filme 45 forskellige hanhunde, mens de lettede ben, og resultatet antydede, at forskerne havde ret i deres antagelser.

Optagelserne viste nemlig, at små hunde prøver at gøre sig større, end de er, når de sigter efter et træ, en lygtepæl eller et andet nøje planlagt tisse-punkt.

- Små hanhunde så ud til at gøre en ekstra indsats for at hæve benet højt op - nogle af dem var nærmest ved at falde bagover, forklarer Betty McGuire, som er ph.d. ved Department of Ecology and Evolutionary Biology på Cornell University og , medforfatter til det nye studie af hanhunde.

Læs også

Lille pige svømmer med hund: Se nu den rørende reaktion når der kommer en bølge

Det er i forvejen velkendt, at hanhunde bruger deres tis til at afmærke deres territorium samt til at tiltrække hunhunde. Desværre for hunde er det svært at lyve sig mere attraktiv, da lugten af hundes urin både afslører deres køn, alder og sundhed.

Til gengæld kan tis ikke afsløre hundes race, og dermed kan man sagtens lyve sig større, hvis man snyder lidt med strinte-højden.

Af samme grund gætter forskerne på, at de små hunde bevidst 'overdriver' deres størrelse for at kunne konkurrere med de større hunde om områdets damer.

Læs også

Juhuu - sommeren vender tilbage: Her bliver det op til 27 grader

Andre mulige forklaringer kan være, at små hunde forsøger at placere deres duft så langt væk fra jorden og andre dufte som muligt, for at skille sig ud. Tilmed kan det heller ikke afvises, at små hunde blot er mere adrætte og derfor kan få benet højere op.

Men prøv selv at lægge mærke til fænomenet, næste gang du ser en shih tzu gøre en grand danois tisse-kunsten efter.

Læs også

Business24 - Daglige business nyheder fra ind- og udland. Især med fokus på digitale forretninger og iværksætteri.

Gaming24 - Gaming og E-sport vinder frem i disse tider og her kan du læse om de mest populære spil og spillere.

Fritid24 - Her kan du læse om alt fra rejser til bolig og have. Alt om fritid og oplevelser.

 

Dagens Gossip