Foruroligende tegn på at din kollega er psykopat

Hvordan opfører din kollega sig, når chefen stikker hovedet ind af døren? Ifølge forskere siger din chefs tilstedeværelse nemlig noget om din kollegas mørke sider.

Det findes sikkert massevis af danskere, der enten i raseri eller fuldskab har beskyldt deres chef for at være psykopat.

Nu påstår en række forskere dog, at din chef - psykopat eller ej - kan være med til at udpege andre psykopater på din arbejdsplads. Det skriver Independent.

To separate forskningsstudier er nemlig nået frem til, at psykopater - modsat de fleste medarbejdere - trives under strenge og hårde chefer.

Studiet fra 2017 er blevet publiceret i the Journal of Business Ethics og heri kiggede man nærmere på, hvordan mennekser trives under en dominernede og ubehøvlet chef, der udnytter sine medarbejdere, invaderer deres privatliv, medvirker til sladder og generelt skaber et dårlige og psykisk ustabilt arbejdsmiljø.

Læs også

Tab dig nu: Ny receptfri behandling stopper kroppen fra at optage fedt

Mens langt størstedelen af alle personer mistrives under en negativ chef, så findes der dog en lille andel, som modsat alle andre har det fint under utrygge og ubehaglige arbejdsforhold.

I det ene studier stillede forskerne 419 frivillige forsøgspersoner overfor en række ledelse-scenarier, mens man observerede deres reaktioner og svar.

I det andet studie blev forsøgspersoner bedt om at fortælle om deres egne chefer, og efter at have sammenfattet de to studier, var forskerne nået frem til en klar konklusion.

Læs også

Foto af hunds pote vækker opsigt: 'Det gør mig så dårlig'

De personer, der havde det godt under en hård og grov chef, var også de personer, der besad psykopatiske persontræk.

- Der findes primære og sekundære dimensioner af psykopati. I begge tilfælde ses høje niveauer af antisocial adfærd, men folk der scorer højt i primær psykopati, mangler empati og er kølige og frygtløse.

- Disse personer reagerer ikke på ting, der får andre mennesker til at føle sig stressede, bange eller vrede, lyder det fra Charlice Hurst, der er en af forskerne bag studiet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip