Foto af hunds pote vækker opsigt: 'Det gør mig så dårlig'

Husker du at tjekke din hunds pote, når den har været udenfor?

Et foto af en stakkels hunds pote bliver i disse dage delt igen og igen på sociale medier.

Et kvalmefremkaldende billede bliver delt vidt og bredt på Facebook.

Der er angiveligt tale om, at den stakkels hund på billedet er voldsomt plaget af flåter under poten. Og det får folk til at dele det grumme foto med en advarsel og opfordring til alle hundeejere: Husk at tjekke din hunds poter for flåter!

Det er almindelig kendt, at flåter ynder at bide sig fast på hunde og andre kæledyr for at suge blod, men det er måske de færreste, der tænker over, at de små farlige bæster også kan gemme sig mellem trædepuderne. 

Læs også

Professor advarer: Derfor må du ikke varme pasta op igen

Hvem kan finde på at gøre dette mod hunde

Flere personer reagerer med afsky og overraskelse på det ulækre foto, som er blevet delt mere end 16.000 gange på Facebook, siden det blev delt i december måned:

- Dette billede vil give mig mareridt, skriver Rachie D.

- I alle disse år har jeg aldrig tænkt på fødderne, skriver Vickie W.

- Jeg fik kvalme og havde sådan en forfærdelig skyldfølelse over ikke at vide det, at jeg med det samme vækkede mine hunde og vendte dem om og begyndte at tjekke dem. Ahh, jeg hader disse parasitter! 

Dette billede florerer på sociale medier for tiden. Foto: Facebook

Ifølge netdyredoktor.dk skal man altid huske at tjekke sine kæledyr for flåter, når de har været udenfor, da flåter kan overføre alvorlige sygdomme til både dyr og mennesker.

Hunflåten øger sin kropsvægt flere hundrede gange i løbet af de 8 til 12 dage, hvor hun suger blod fra et dyr eller menneske. 

- En voksen blodfyldt flåt kan være op til 15 milimeter stor. Hunnen slipper sit tag, når hun har suget tilstrækkeligt blod og falder af. Næste forår lægger hun tusindvis af æg, oplyser netdyredoktor.dk.

Læs også

Sådan finder du ud af, om du er venner med en psykopat på Facebook

Hvis man finder en flåt på sin hund, skal man hurtigt fjerne den på korrekt vis:

- En flåt fjernes lettest med en 'flåtfjerner' eller en 'tægetang'. Denne griber om hovedet nede i huden, og flåten fjernes ved at tangen ubesværet drejes. Herved kommer hele flåten ud, skriver netdyredokter.dk.

- Man kan også tage fat om flåtens hoved med en pincet, og derefter forsøge at få den til at slippe sit tag, ved enten at dreje den rundt eller ved at lave et langt sejgt træk. Pas på at flåten ikke går i stykker. Man skal ikke følge de gamle husråd om at nulre flåten med olie, vaseline eller margarine. Man risikerer at flåten tømmer alt sit maveindhold ud, hvorved der er større risiko for at den overfører borrelia. 

Se hele advarslen herunder.

Geggo kom hjem til stor blodplet i sofaen: 'Hvad pokker er der sket??'

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip